PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prefinjena fotelja za radni i životni prostor

  • Objavljeno:
  • 6.2.2015

Kompanija "Poltrona Frau" se nakon dve godine vraća na veliku scenu, a prvi adut je upečatljiva fotelja Assaya koja je premijerno predstavljena na nedavno završenom sajmu nameštaja u Kelnu, i to na izložbenom prostoru koji je dizajnirao italijanski arhitekta Mikele de Luki.

 

Novi aduti i starije ikone kompanije dele isti kvalitet, a prepoznatljiva karakteristika ovog proizvođača - harmonija boja i materijala u enterijeru i briljantna izrada uočavaju se i u novim modelima. Posebno je upečatljiva fotelja "Assaya", dizajnera Satyendra Pakhalé. Ona je savršen primer trenda koji briše jasne granice između kućnog i kancelarijskog nameštaja, a fokus je na komforu i funkcionalnosti.

 

Nakon dve godine razvijanja, ova fotelja konačno je predstavljena, a ime "Assaya" potiče iz jezika Marathi, maternjeg jezika dizajnera i znači "pružiti udobnu potporu" ili "stvoriti prijatan osećaj".

 

"Assaya" je prvobitno dizajnirana 2012. godine u okviru konkursa kojim se slavila stogodišnjica postojanja kompanije "Poltrona Frau". Koncept je inspirisan savremenim životnim stilom gde granice između radnog i životnog prostora polako nestaju. Nastala kolekcija predstavlja spoj modernog i tradicionalnog - spoj potreba društva koje se razvija i izuzetnog umeća kompanije "Poltrona Frau" u obradi kože. 

 

Tabure, poslužavnik i sto su sastavni deo ovog projekta i pogodni su za stvaranje kako formalne, tako i neformalne atmosfere, pa tako odgovaraju i prostorijama za rad i onama za odmor. Sto i poslužavnik su praktični i multifunkcionalni dodaci koji mogu poslužiti kao držači za laptop, tablet, knjige ili obrok.

 

 

Fotelja je izdašnih dimenzija koje obezbeđuju komfor. Posmatrajući fotelju sa strane, oblik naslona podseća na oble linije korseta, a dizajn naslona predstavlja elegantnu kombinaciju tvrde i meke kože. Zadnji deo naslona obložen je tvrdom kožom umešno oblikovanim nizom rezova i šavova, dok su sedište i unutrašnji deo naslona tapacirani "Pelle Frau®" kožom.

 

 

Na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Kelnu premijerno su predstavljene i multifunkcionalna kolekcija Maia Rope, noviteti za 2015. iz kompanije Lema, a kompletan izveštaj sa sajma možete pročitati u februarskom broju časopisa KUĆA STIL.

 

 

Foto: poltronafrau.com