PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Predstavljamo dobitnike nagrade Zlatni ključ 2015

  • Objavljeno:
  • 14.11.2015

Prestižna nagrada "Zlatni ključ" dodeljana je najboljim izlagačima Međunarodnog sajma nameštaja u Beogradu u oblasti dizajna nameštaja. O tome ko su najbolji i ko treba da dobije prestižno priznanje odlučivao je internacionalni stručni žiri u sastavu Mateo Zorzenoni (Italija), Miha Klinar (Slovenija), Nikola Radeljković (Hrvatska) i Vesna Pejović (Srbija).

 

 

1. Stolica STRAIN, KVADRA DESIGN

 

"Zlatni ključ" u robnoj grupi nameštaja za sedenje – stolica, dobio je proizvođač "KVADRA DESIGN" iz Beograda za stolicu "Strain". Uprkos vizuelnoj jednostavnosti, ova stolica pruža udobnost kakva se i očekuje od sedećih garnitura većih dimenzija, a zahvaljujući sedištu i lumbalnom jastuku omogućava i različite načine sedenja. Autor stolice je Simon Morasi Piperčić.

 

2. INVITO COLLECTION, ARTISAN

 

ARTISAN iz Tešnja (Bosna i Hercegovina) dobio je "Zlatni ključ" u kategoriji nameštaja za kuhinje i obedovanje. Autor nagrađene "INVITO COLLECTION" je Michael Schneider, a celu kolekciju odlikuje prepoznatljivi šarm nameštaja od punog drvena najfinije obrade, kao i "hand made" pečat karakterističan za kompaniju ARTISAN.  

 

Nagrađeni nameštaj iz ove kolekcije može se kupiti u salonu nameštaja "Enviro" koji se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra br. 17 u Beogradu, a celokupnu ponudu možete videti u tekstu Dizajn poslastice u Beogradu

 

3. Stolica SPLIT, TON

 

Dobitnik trećeg ovogodišnjeg "Zlatnog ključa" je novosadska kompanija "TON" za stolicu "Split", čiji je autor Arik Levi. Svojim izgledom i dizajnom ova stolica ne odskače previše od klasičnog oblika, ali je krasi završni efekt pepeljastog izgleda koji joj daje poseban pečat. Ova nagrada dodeljena je u kategoriji proizvoda za opremanje i unutrašnje uređenje stanova i javnih objekata.

 

 

Prestižna nagrada "Zlatni ključ" od ove godine više nije u obliku skulpture, već je label koji se može aplicirati na konkretne proizvode, poput čuvene RedDot nagrade. Cilj je da vremenom ta nagrada postane simbol kvaliteta, pa će je od ove godine žirirati i dodeljivati tim internacionalnih eksperata.

 

 

Priznanja je dobilo još pet izlagača, u različitim kategorijama:

 

 Za ukupan promotivni nastup – FORMA IDEALE, Kragujevac

 Za najlepše uređen izložbeni prostor – MATIS, Ivanjica

 Za vizuelno osmišljen i funkcionalno opremljen izložbeni prostor – SIMPO, Vranje

 Za kompletan asortiman proizvodnog programa – TOP TECH WOODWORKING, Beograd

 Za društveno odgovornu aktivnost “Mali kuvari” – DRVOPROOF – PLUS, Beograd.

 

Foto: sajamnamestaja.rs