PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Predstavljamo dela čuvenih kreativaca koji gostuju u Beogradu

  • Objavljeno:
  • 7.10.2014

Na ovogodišnjem “Belgrade Design Week”-u (BDW) večeras u 19h svečano će biti otvoren segment “DizajnPark”. Izložba radova ovogodišnjih izlagača, pod nazivom “Najveći kreativni umovi 21. veka”, biće predstavljeni u staroj fabrici Staklopan, u Ulici Strahinjića bana 7-9.

 

Na ovom mestu će biti premijerno postavljene sve “DizajnPark” izložbe – “Out of the Box”, “Still and Sparkling”, “Comfort #8”, “Strala is Presence”, “Freedom To Reshape”, “Table T”, “Juxtaposition”, “The Obsidian Project And Dandelight”, “Restons Sérieux”, “Phantasms On Wheels”, “Imagine, The Wooden Bicycle” i “People”.

 

“DizajnPark” će otkriti kreativne radove prepune iznenađenja, osmišljene da edukuju i zabave publiku, a tome će doprineti i ambijent u kome se izložba održava. Staklopan je legendardna, a danas zaboravljena urbana lokacija, renovirana i oživljena za ovu priliku.

 

Cilj izložbe je da se podstakne razmišljanje “out of the box”, razvijanje jedinstvenog pogleda na svet, pronalaženje svežih i neočekivanih načina da se posmatraju i konstruktivno rešavaju problemi.

 

Mi vam predstavljamo radove pet od dvanaest autora, koji će izlagati u periodu 7-12. oktobra.

 

1. Strala is presence, Tom Strala

 

Nezavisno od prolaznih trendova i normi koje ograničavaju, Tom Strala je stvorio jedinstvenu kolekciju. Njegovi umetnički objekti su poznati i cenjeni i kao sofisticirana, precizna i vanvremenska umetnička dela, kao i funkcionalni objekti.

Pogledajte koje će predmete na ovogodišnjoj izlobi pod nazivom “Strala is presence” Tom Strala predstaviti na “DizajnPark”.

 

 

2. Freedom To Reshape, Konstantin Grčić i Tom Nguyen, Laufen

 

Konstantin Grčić i Tom Nguyen, švajcarski keramički čarobnjaci firme “LAUFEN” pokazaće srpskoj publici neverovatne mogućnosti inovativne tehnologije “SaphirKeramik”. Ova tehnologija korišćena je za realizaciju niza umivaonika koji ispoljavaju cilj brenda krećući se van granica materijala.

 

Pogledajte radove iz kolekcije “Freedom To Reshape”.

 

 

3. Still and Sparkling, Nendo

 

Japanski dizajn studio “Nendo” sa izložbom “Still and Sparkling” predstavio je lampe i vazne kroz nekoliko koncepata koje karakteriše dualnost. Naime, dizajner Oki Sato pomešao je svetlost i minimalizam kako bi stvoroi svako od ovih remek-dela. Rezultat su delikatni proizvodi napravljeni tradicionalnom tehnikom duvanja stakla koja je obogaćena neuobičajenim savremenim metodima.

 

Pogledajte fotografije radova iz kolekcije “Still and Sparkling”.

 

4. Table T, Irena Kilibarda

 

Već čuveno remek-delo domaće dizajnerke Irene Kilibarde “Table T” je ručno rađen sto koji mnogi opisuju kao komad nameštaja budućnosti koji deluje kao da svetli iznutra. Potpuno jedinstven, kreiran u kombinaciji drveta i metala, može da stoji i u enterijeru i u eksterijeru, a krase ga led trake.

 

Kuća stil je već pisala o kreativnosti naše dizajnerke, a domaća publika konačno ima priliku i da uživa u njenoj originalnoj kolekciji stolova. Pogledajte galeriju fotografija “Table T”.

 

 

5. Imagine, The Wooden Bicycle, Dvoika

 

Zamislite najnoviji koncept vožnje bicikla po gradu i pogledajte ovaj model bicikla. Već na prvi pogled biće vam jasno zašto je ovaj model oduševio mnoge. Drveni bicikl studija “Dvoika” je vrlo brz, a elegantan, pouzdan, a udoban. Pored toga što odlično pristaje poklonicima elegancije, pruža uživanje u vožnji i otkrivanje novih kutaka grada.

 

Pogledajte galeriju koja sledi. Izložba “Imagine, The Wooden Bicycle”.

 

Foto: belgradedesignweek.com