PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Povratak oblih linija

  • Objavljeno:
  • 7.12.2020

Sada, više nego ikad ranije, imamo potrebu da kreiramo opuštenu i bezbrižnu atmosferu unutar naših domova. I upravo je to razlog zašto uređenje enterijera nameštajem, tepisima i rasvetom oblih linija doživljava veliki povratak na svetsku dizajn scenu.

 

Aktuelan tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, trend zaobljenog nameštaja gubi na popularnosti tokom 90-ih godina, kada ustupa mesto dizajnu pravih linija, da bi poslednjih godina sve češće počeo da krasi najmodernije svetske enterijere i stranice dizajn časopisa.

 

Fotelje Yvonne i sto Premiere, dostupno u salonu nameštaja Enviro, Beograd

 

Bilo da je reč o diskretno zaobljenoj formi, ili potpuno kružnom dizajnu, ovaj trend u dizajnu predmeta uredjenja nesumnjivo donosi dozu neodoljive atraktivnosti u enterijer.

 

Modularna sofa Arabesque (Enviro DesignConceptStore) privlači pažnju u svakom prostoru,

dajući mogućnost igranjem oblicima za kružnu kompoziciju ili fleksibilnu krivinu.

 

Karakteristični meki oblici pružaju retro notu čak i najmodernijim enterijerima, čineći prostor prisnijim i razigranijim.

 

Prefinjen enterijer sa foteljama i stočićima oblih linija, dizajn Bruno Tarsia

 

Dok nameštaj pravih linija uvodi osećaj poretka i sigurnosti, zaobljen nameštaj doprinosi osećaju udobnosti i kreira skladan tok u prostoru. Pored toga, ovi komadi ostavljaju snažan utisak i neretko čine fokalnu tačku enterijera.

 

Fotelja Jaminn italijanskog brenda Alberta

 

Ukoliko želite da unesete u svoj dom trendi komad zaobljenih linija, imajte u vidu da je potrebno  prvo da isplanirate prostor. Obezbedite dovoljno mesta kako bi obla sofa,stočići ili fotelja mogli zablistati u punom sjaju, a sam prostor mogao da "diše".

        

 

Sofe Premiere, fotelja Vivien, stočići Judy, Elisabeth, Rodeo,

dostupno u salonu nameštaja Enviro

 

Pogledajte kako su svetski dizajneri i enterijeristi upotrebili komade zaobljenih linija u enterijerima širom sveta.

 

Dizajnerka Charlotte Lancelot, sa kolekcijom tepiha Crystal za brend GAN, stvara igru vizuelne percepcije posmatrača. Čini se da se obojeni krugovi u pokretu preklapaju stvarajući trodimenzionalnu iluziju.

 

Tepih Crystal Neutral, brend GAN (ENVIRO DesignConceptStore, Beograd)

 

Brend Bomma je upotpunio pop-up prostor u centru Praga sa kolekcijom lampi i lustera Phenomena, izrađenih ručno od duvanog stakla.

 

Kolekcija lampi i lustera PHENOMENA, brend Bomma,

design Studio Dechem (ENVIRO DesignConceptStore, Beograd)

 

Hipnotizirajuća kombinacija oblika i nijansi nežnih boja u enterijeru koji je dizajnirao roterdamski studio Flow Lab. Utisak mekoće naglašava tepih Ply, dizajn studia Mut za brend GAN.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAN (@gan_rugs)

Tepih Ply, brend GAN (ENVIRO DesignConceptStore, Beograd)

 

U savremenom enterijeru kuće u Majamiju, sofa "Arabesque" odabrana je da svojim zaobljenim dizajnom ublaži izrazito galerijski stil prostora. U kombinaciji sa nameštajem u blistavoj beloj boji i staklu, sofa kreira uzbudljiv kontrast između formi, dodajući sveukupnoj lepoti enterijera.

 

Sofa Arabesque, Alberta

 

Dizajner Bruno Tarsia spaja svoje izvanredne komade nameštaja oblih linija u enterijerima visoke estetike, kreirajući po želji eklektičan, retro ili luksuzan stil.

 

 

Nameštaj oblih linija, dizajn Bruno Tarsia

 

Sada i vi možete ulepšati prostor vašeg doma poput najmodernijih svetskih enterijera, uz dizajn komade brendova Alberta, Gan i Bomma, koje možete pronaći u Beogradu, u salonu Enviro, Bulevar kralja Aleksandra 17, store@envirostore.net

 

 

Foto naslovna: Nameštaj oblih linija, dizajn Bruno Tarsia