PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pogledajte kako funkcioniše sapun u prahu

  • Objavljeno:
  • 2.5.2020

Ogromna količina plastike koja se koristi u kozmetičkoj industriji jedan je od najvećih problema današnjice, stoga se među najvažnijim zadacima dizajnera postavlja redukovanje pakovanja nekog proizvoda. Evo kako je na taj zadatak odgovorio švedski dizajnerski studio Form Us With Love.

 

Švedska firma predstavila je Forgo – kozmetički brend koji je u potpunosti izbacio plastično pakovanje. Njihov prvi proizvod je koncentrisani sapun u prahu koji se meša sa vodom.

 

 

Svako papirno pakovanje sadrži 12 grama praha koji mešanjem sa vodom daje 250 mililitara tečnog sapuna. Ovakav dizajn uštedeo je ogromnu količinu plastičnih boca koje se inače koriste za pakovanje tečnih sapuna.

 

 

 

"Sastojci su posve standardni i koriste se još od 80-ih. Nismo pravili nikakve inovacije. Jedina, naizgled jednostavna ideja koju smo doneli je: šta ako vodu vi dodate kod kuće?", objašnjava Allon Libermann, dizajn menadžer i suvlasnik brenda.

 

 

U okviru kolekcije se nalazi i jednostavna staklena boca koja se može dugo koristiti.

 

Za manje od minut, sapun je spreman za upotrebu. Dovoljno je da se prah istrese u bocu, naspe voda i promućka. Sapun je u boci u tečnom stanju, ali se prolazeći kroz filtere u pumpici meša sa vazduhom i pretvara u finu penu.

 

 

 

Foto: Form Us With Love