PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Počinje događaj godine u svetu dizajna enterijera

  • Objavljeno:
  • 7.4.2014

Događaj godine za ljubitelje dizajna počinje sutra u italijanskoj prestonici mode, a KUĆA STIL vam i pre zvaničnog otvaranja otkriva nekoliko atraktivnih ideja koje definitivno zaslužuju pažnju.

 

Brojni posetioci će uživati u ovim originalnim komadima od 8. do 13. aprila, kada se završava 53. Sajam nameštaja u Milanu koji će sasvim izvesno diktirati nove trendove u enterijeru za 2014. 

 

Medici collection - Konstantin Grčić

 

1. Konstantin Grčić, slavni nemački dizajner, predstavlja nekoliko svojih proizvoda koje je dizajnirao za “Mattiazzi”. “Medici collection” prikazuje, između ostalog, hoklice poduprte kosim potpornikom i stabilizovane s dve noge. Ove stolice sa oštrim uglovima koje se pri dnu sužavaju, nominovane su za naradu Design of the Year 2013.

 

 

Suza - Karl Hansen and Son, Republic of Fritz Hansen i PP Mobler

 

2. Karl Hansen and Son, Republic of Fritz Hansen i PP Mobler prikazuju novu/staru stolicu „Suza“ slavnog moderniste Arnea Jakobsena. Ova stolica u obliku suze, inspirisana je ljudskim oblikom i linijama tela, pa je na taj način uspostavljena je savršena ravnoteža između umetnosti i industrije. Stolica „Suza“ proizvedena je u ograničenom broju.

 

 

Diapositive - Ronan i Ervan Burujek i Glas Italia

 

3. Francuski dizajneri, braća Ronan i Ervan Burujek, predstavljaju zajedno sa italijanskim brendom “Glas Italia” kolekciju “Diapositive” - nameštaj s termički obrađenim staklom kome su dodati elementi od drveta.

 

 

Blom - Andreas Engesvik

 

4. Andreas Engesvik, istoričar umetnosti i dizajner sa studiom u Oslu, prikazuje lampu „Blom“ od lakiranog aluminijuma i pomičnih „latica“ od polikarbonata, s difuznim neprozirnim telom od polietilena. Engesvik je našao inspiraciju u promenjljivosti nordijskih sezona i predstavlja pravu ilustraciju praktičnosti ljudi sa severa Evrope. 

 

 

Pregrade u unutrašnjem prostoru - Vitra

 

5. Vitra prikazuje pregrade koje određuju unutrašnje prostore. Dizajneri su postavili plastične kutije jedne na druge. Na najvišem redu u kutije se može zasaditi zelenilo. Pregrada se lako sklapa i rasklapa, propušta svetlost, a nije ni skupa. Ova ideja predstavlja idealno rešenje za prostore u kojima nedostaje zelenilo, a kroz koje ujedno cirkuliše veliki broj ljudi.

 

 

Foto: dezeen.com / scandinavia-design.fr / andreasengesvik.no / plankdesign.com