PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Počinje čuveni sajam nameštaja u Kelnu

  • Objavljeno:
  • 18.1.2015

Predstavnici globalne industrije nameštaja od sutra će se okupiti u Kelnu na Međunarodnom sajmu nameštaja IMM Cologne, koji se ove godine održava od 19. do 25. januara pod motom “Kreirati, urediti, živeti”.

 

Ako želite da saznate kakvi nas trendovi u enterijeru očekuju u predstojećoj godini, prvi i najveći evropski sajam nameštaja "IMM Cologne" biće verovatno najbolji mogući vodič. Na ovom prestižnom sajmu posvećenom dizajnu enterijera, nameštaja i opremanja doma naći ćete mnogobrojne ideje za svaku prostoriju, svaki stil, pa čak i poseban zahtev, i to od unikatno dizajniranih predmeta, preko klasičnih komada, do luksuznog nameštaja.

 

Sajam "IMM Cologne" tradicionalno je najvažniji promotivni događaj za proizvođače namještaja u Evropi koji tokom sedam dana poseti više od 120.000 posetilaca, a više od 1.100 izlagača predstavi svoje inovacije.

 

 

Sve o dizajnu enterijera izložbenom segment "Pjur Vilidž" (Hala 2.2)

 

Keln je odraz industrije nameštaja u svim svojim razlicitim aspektima. Veoma dobar primer ovoga je “Pozornica“, odnosno kelnski prezentacioni forum u izložbenom segment "Pjur Vilidž" u Hali 2.2. Tu možete saznati koje su boje u trendu, od kolikog su značaja novi sistemi osvetljenja i kako bi trebalo da budu integrisani u prostorije, ali i kakve planove za koncepte odrzivosti imaju kompanije i dizajneri. Ova i mnoga druga pitanja biće pokrenuta tokom nedelje sajma u okviru predavanja i prezentacija na “Pozornici“, sa fokusom na dizajn enterijera.

 

 

Od "Salona za spavanje" do "Salona raspoloženja"

 

Tradicionalno, zvanično otvaranje programa održaće se veče pre početka sajma dodelom nagrade za inovaciju u enterijeru. Nagrađeni proizvod će potom biti izložen tokom sajma na sajamskom prostoru “Boulevard“. Druge atrakcije za posetioce uključuju “Salon za spavanje“ u centru Hale 9 sa godišnjom zabavom 20. januara, Trend šou u prostoru “Prajm“ u Hali 10.1, kao i “Salon raspoloženja” u Hali 10.2.

 

 

Dizajn kuhinje jedna od centralnih tema

 

Jedna od centralnih tema sajma ponovo će biti i dizajn kuhinje, a najnovija rešenja biće prikazana u okviru izložbe "LivingKitchen", koja, pored drugih izložbi u Rheinloft-u, uključuje jednu na novoj lokaciji u centru Kelna gde ce biti izloženi dizajnerska rešenja raznih vrhunskih proizvođača.

 

 

Na prošlogodišnjem sajmu u Kelnu najavljeni su najnoviji trendovi koji su obeležili 2014. godinu, a jedan od njih je i uspon senzualnog doma kao mirne oaza u kojoj caruje čovek, a ne tehnika, o čemu svedoči i unikatni nameštaj sa dušom  Aleksandra Ugrešića koji je, između ostalih, predstavljao Srbiju na prošlogodišnjem sajmu.

 

Kompanija “Lema” je među prvima predstavila svoju ponudu, pa će posetioci sajma moći da uživaju i u proizvodima  jednog od vrhunskih interpretatora italijanskog stila.

 

Foto: imm-cologne.com