PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Počeo veliki regionalni dizajnerski projekat u BIG BERRY rizortu u Sloveniji

  • Objavljeno:
  • 28.5.2018

 

Dolaskom proleća, BIG BERRY brend iz Slovenije započeo je dizajnerski projekat BB Design Year s dvema aktivnostima BB Fashion Design i BB Product Design kojim će do kraja septembra okupiti preko 60 dizajnera iz Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije s kojima zajednički radi na stvaranju total design rizorta.

 

Projektom će biti okupljeni studenti, mladi profesionalci i renomirani profesionalci u području modnog, tekstilnog i industrijskog dizajna i arhitekti. Priliku da prvi demonstriraju svoje kreativne sposobnosti imali su studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, smer Modni dizajn pod vođstvom Irene Šabarić i Franke Karin, i studenti Naravnoslovnotehničke fakultete u Ljubljani, Odsek za tekstil, grafiku i dizajn pod vođstvom prof. Katje Burger, koji su dokazali kako na nivou regije postoji snažan kreativni impuls.

 

 

 

Ukupno 7 mladih modnih dizajnera iz Zagreba i 10 mladih tekstilnih dizajnerki iz Ljubljane boravilo je u BIG BERRY Kolpa River Resortu gde su kreirali nove BB brend elemente inspirisani idiličnom prirodom Bele krajine i samim BIG BERRY brendom.

 

Osim ideja i dizajniranih elemenata, posebnost projekta je u samom procesu i okruženju dizajniranja koji se odvija neometano, u zapanjujuće lepoj i mirnoj Beloj krajini, uz osvežavajuću i umirujuću reku Kupu. Okruženi prirodom i rizortom s dizajnerskim potpisom Alessandra Rada iz Dogtrot studija (IT), kreirali su predloge novih uniformi za BIG BERRY brend; modnih dodataka poput ogrlica i prstenja; jastuka i deka i ostalih dodataka za dom, kao i predloge za brojne multifuncionalne elemente poput torbe-jastuka, kutija za naočare-pernice, kao i jastuka i ćebeta koji se u tren oka pretvaraju u ploču za dečju igru. Uz navedene, dizajneri su kreirali i predloge za tekstile različitih upotreba, od posteljine, zavesa, stolnjaka do tepiha.

 

 

 

Predlozi dizajniranih elemenata postaju deo BIG BERRY kolekcije nakon što Sandi Murovec, autor brojnih olimpijskih kolekcija za reprezentaciju Slovenije, koji učestvuje u projektu kao savetnik za fashion design, po završetku projekta kreira ujednačene i jedinstvene kolekcije za BIG BERRY brend.


 

Uz dizajniranje, učesnici projekta imaju priliku da razmene znanja i veštine s kolegama iz srodnih područja kojima je cilj da podstaknu druge oblike kreativnog rada. Robert Klun, vlasnik Magnet Design i KLUN ambienti arhitektonskog studija iz Ljubljane i bivši predsednik Društva oblikovalcev Slovenije, održao je radionicu na kojoj su studenti i profesori imali priliku da se upoznaju sa savremenim načinima rada u multidisciplinarnom okruženju i da naučeno primene u praksi kroz zajedničko dizajniranje.

 

Tomaž Aupič, arhitekt i dizajner Active Chair stolice, upoznao mlade je dizajnere u sklopu projekta BB Mastermind s praktičnim koracima postajanja dizajnerom i podstaknuo na razmišljanje o svojim prvim dizajnerskim koracima.

 

 

Zahvaljujući redovnim mesečnim izveštajima, čitaoci portala Kuća Stil imaće priliku da saznaju najnovije i najrelevantnije informacije o aktivnostima u ovoj jedinstvenoj platformi za podsticanje i razvoj regionalnog dizajna.

 

Foto: BIG BERRY