PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Počeo događaj godine za ljubitelje nameštaja

  • Objavljeno:
  • 10.11.2015

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije svečano je otvoren danas na Beogradskom sajmu, a ove godine se održava pod sloganom "Sajam nameštaja sada". Ovo je 53. po redu izdanje ove manifestacije koja predstavlja sve aspekte savremenog dizajna i uređenja enterijera, kao i najveći izbor nameštaja svih vrsta i namen na kompletno raspoloživom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma.  

 


   Nova era Beogradskog sajma nameštaja

 

   Šta nas sve očekuje na 53. po redu Sajmu nameštaja u Beogradu, po čemu će se on razlikovati      od prethodnih i šta je misija novog organizacionog tima otkriva novi art direktor ove manifestacije    Zoran Jedrejčić.


 

Najnovije izdanje Sajma nameštaja jače implementira dizajnerska dostignuća u važnu granu privrede, a konceptualni zaokret, koji podrazumeva i jačanje biznis segmenta i "Hosted Buyer" program, za cilj ima osvajanje novih tržišta, podsticaj privrede i povećanje izvoza domaćih proizvoda.

 

Brojni izglagači

 

Na sajmu učestvuju vodeći domaći proizvođači nameštaja, ugledni brendovi iz regiona i reprezentativne inostrane kompanije. Prvi put na sajmu predstaviće se svetski lider u proizvodnji nameštaja i opreme za stambeni prostor - Ikea, a posle godina odsustva na sajam se vraćaju kompanije Simpo Vranje, Forma Ideale, Vitorog, Natuzzi…

 

 

U hali 3 izložen je isključivo dizajnerski asortiman, a među izlagačima su: Prostoria, Gazzda, Hookl und Stool, Artisan, Lina Furniture, Extraform, Feydom, Chigo Contract, Boreal, Textum / Lay-Z, Catra Home, Shamliza…

 

Atrakciju u ponudi predstavlja Herman Miller, američki proizvođač i čuveno ime u industriji nameštaja, najpoželjnije u poslovnom prostoru, sa revolucionarnim rešenjima u domenu kancelarijskih fotelja, stolica i stolova.

 

 

Ideje za svaku prostoriju, nameštaj svih vrsta i namena, različiti stilovi, ali i izuzetni zahtevi za izradu unikatnih dizajniranih predmeta, preko klasičnih komada, do luksuznog nameštaja, uz raznolikost boja i hi-tech materijala, čine najnoviju produkciju svih učesnika na sajmu.

 

Premijerno predstavljanje

 

Na ovogodišnjem sajmu nas očekuju i brojne premijere, a među njima će premijerno biti predstavljeni:

 

 Dizajnerski komadi nameštaja neobičnih, ovalnih oblika koji se lako uklapaju u sve prostore;

  •  Novi modeli garnitura i kreveta sa led rasvetom koji su postavili nove standarde na evropskom i domaćem tržištu      kada je u pitanju moderan nameštaj;
  •  Poslednje kolekcije prateće galanterija - dizajn i boje aktuelne u svetu za 2015-2016. godinu;
  •  Kuhinje najmodernijeg dizajna od bojenog medijapana sa bojenim staklom i sudoperom izlivenom od                        kompozitnog materijala, sa dosta led rasvete;
  •  Uvek aktuelan "rustičan stil" sa maksimalnom upotrebom punog drveta;
  •  Aspiratori poslednje generacije - sa minimalnim nivoom šuma i maksimalno niskom potrošnjom električne                   energije zahvaljujući inovativnom sistemu vazduha i cevni sistem nove generacije COMPAIR FLOW 150                     patentiran od strane Nemačke kompanije NABER;
  •  Atraktivan program za dečije sobe - kolekcije kreveta za decu od masivnog drveta…

 

Najsavremenija rešenja, estetska, ekonomična i praktična, otvoriće nove mogućnosti za uređenje životnog i radnog prostora i pokazati na koji način se razvija progresivna drvna industrija i industrija dizajna.

 

 

Izložba mladih dizajnera

 

Najuspešniji dizajneri i umetnici iz čitavog regiona predstaviće u hali 3A  na "Izložbi mladih dizajnera" nove proizvode, koncepte i ideje iz oblasti nameštaja, rasvete i aksesoara za uređenje i opremanje doma. Kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu uz tendenciju otvaranja novih mogućnosti i pravaca, izložba će biti i referenca za kontakt i buduću saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede.

 

 

Dodatni programi

 

Sadržaj ponude upotpunjuje Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije koji se se paralelno odvija u halama 5 i 11 i prikazuje bogat asortiman tehničko i tehnološki inoviranih mašina, alata i repromaterijala.

 

 

Generalni sponzor manifestacije je kompanija FORMA IDEALE iz Kragujevca, renomirani proizvođač nameštaja sa tradicijom od dve decenije.

 

Radno vreme Sajma nameštaja je od 10. do 12. novembra (utorak-četvrtak) je od 10 do 19 časova, a od 13. do 15. novembra (petak-nedelja) os 10 do 20 časova.

 

Radno vreme Sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije je od 10. do 13. novembra (utorak-petak) od  10 do 19 časova.

 

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara (parking 100 dinara po satu). Ulaz za stručne škole besplatan je samo 12. i 13. novembra.

 

Više informacija o Sajmu nameštaja 2015. na www.sajamnameštaja.rs.

 

Foto: Kuća stil / Beogradski sajam nameštaja