PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pežo predstavio luksuzan restoran na točkovima

  • Objavljeno:
  • 20.4.2015

"Pežo" je na Milanskoj nedelji dizajna predstavio restoran na točkovima koji je osmislio dizajnerski studio ovog poznatog proizvođača automobila, "Peugeot Design Lab", sa ciljem da ponudi novo iskustvo i kvalitet pokretnog restorana.  Ovo vozilo nazvano "Le Bistrot du Lion" (Bistro Lav), smešteno je u milanskom distriktu Tortona od 14. aprila, a zatim će se uputiti ka francuskom paviljonu na Svetskom sajmu u Milanu, "Expo 2015". Tema ovog Sajma koji će se održati od 1. maja do 31. oktobra je "Nahranimo planetu, energija za život".

 

 

"Od osnivanja, "Pežo" je dizajnirao i proizveo na hiljade objekata i vozila koji su dokaz naše industrijske ekspertize i sposobnosti da pomirimo nove forme sa funkcijama", kaže direktor dizajna kompanije "Pežo" Žil Vidal.

 

"To je mobilni objekat, automobil, koji kada se parkira postaje objekat za prodaju hrane, ali naš cilj je da ugodimo svim čulima – vida, ukusa, mirisa, sluha i dodira – jedinstvenom kombinacijom noviteta i harmonije koju samo Pežo može da ponudi", objašnjava Vidal.

 

 

Pežoov restoran na točkovima je kompaktan i savršeno se uklapa u urbana okruženja, jer kratak prednji deo i prikolica omogućavaju lako manevrisanje. Kada se zaustavi, vozilo širenjem vrata duplira svoju širinu i pruža prostor koji se može prilagoditi raznim namenama. "Le Bistrot du Lion" poseduje prostor za pripremu hrane, obedovanje, bar, kao i prostor za DJ-a.

 

 

Kuvarima su dostupne dve ploče za grilovanje, četiri indukcijske, friteza i frižider zapremine 400 litara. Profesionalni uređaji dizajnirani su tako da budi multifunkcionalni kako bi se adaptirali različitim vrstama kuhinje i umeću i talentima kuvara.

 

Nije ovo jedina inovacija iz Pežoa, jer je prošle godine je u saradnji sa čuvenim dizajnerom Filipom Štarkom osmislio Pibal - vozilo budućnosti. Ne zaostaje, međutim, ni konkurencija. Mercedes je predstavio svoj automobil budućnosti, a italijanski giganti spektakularnog "Fiću" sa Ferari motorom

Foto:  peugeotdesignlab.com  / designboom.com