PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Peščana LED lampa

  • Objavljeno:
  • 21.11.2015

Inspirisana peščanim časovnicima, dizajnerka Danijel Trof (Danielle Trofe) kreirala je kolekciju LED lampi koju napaja isključivo energija padajućeg peska.

 


   Lampa koja unosi magiju Meseca u vaš dom

 

   Ako ste ikada pogledali u nebo za vreme punog Meseca i poželeli da tu magiju prenesete u svoj    dom, sada je to zaista moguće zahvaljujući prelepoj lampi dizajnerskog studija Acorn.

 


 

Obe vrste lampi, i stonu i podnu peščanu lampu, pokreće kinetička energija generisana iz kretanja peska  od vrha lampe do dna. Kako bi pružale neprekidno LED osvetljenje, lampe je potrebno okretati baš kao peščani sat. Čim pesak iscuri, lampa sde okrene i pesak ponovo proizvodi energiju.

 

 

Oba modela se okreću veoma lako. Podna lampa se rotira na čeličnom postolju visokom 120 centimetara. Dolazi u dve varijante, sa tamnim ili svetlim drvetom i crnim ili belim postoljem. Stona lampa napravljena je tamnog ili svetlog drveta i duvanog stakla, sa crnim ili belim okvirom.

 

 

Napravljene od recikliranog stakla i održivog peska i drveta, ove lampe su ekološki prihvatljivo rešenje koje predstavlja još jedan korak napred u očuvanju električne energije.

 

Foto: inhabitat.com