PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pametni sto koji kuva i hladi piće dok jedete

  • Objavljeno:
  • 16.6.2016

Dizajneri studija "Kram/Weisshaar" kreirali su jedinstven, izuzetno tanak sto "Smart Slab" opremljen skrivenom tehnologijom koja održava jelo toplim, dok piće hladi, a na njemu možete i da kuvate.

 

Ovaj sto najavljuje početak korišćenja pametnih materijala pri dizajniranju nameštaja, čime se otvara širok spektar potencijalnih primena, koje bi upotrebom klasičnih materijala bile neizvodljive.

 

 

Kružni elementi za grejanje postavljeni su direktno ispod mesta za tanjire, održavajući ih na temperaturi  od 42,5 stepeni. Duž stola strateški su raspoređeni i elemenit za hlađenje, kako bi flaše pića bile na perfektnoj temperaturi.

 

 

Ploča stola napravljena je od velike keramičke ploče "SapienStone", čije su dimenzije tri metra sa metar i po, dok debljina iznosi svega šest milimetara. Indukcione ploče ugrađene u sto omogućuju da keramička površina posluži i kao ploča z kuvanje.

 

 

Autori ovog stola su dizajneri Clemens Weisshaar i Reed Kram koje nazivaju predvodnicima nove generacije digitalnih dizajnera.

 

 

Prvi put prikazan na Milanskoj nedelji dizajna, ovaj projekat podiže keramiku na viši nivo, dodajući diskretan sloj tehnologije ispod veoma tanke keramičke ploče.

 

                                 

 

Pored sistema za grejanja i hlađenja i indukcionih ploča, "Smart Slab" poseduje i module za bežično punjenje, Wi-Fi bazne stanice, kao i kontrolni sistem kojim se upravlja na dodir.

 

 

Foto: Jürgen Schwope