PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ovako izgleda najbolja direktorska kancelarija za 2015.

  • Objavljeno:
  • 15.3.2015

Kancelarija možda jeste samo mesto za rad, ali oni koji vole da rade sa stilom ili se prepuste vrhunskom uživanju tokom pauze biće oduševljeni najboljom direktorskom kancelarijom za 2015. godinu po izboru Wallpaper magazina.

 

Idealan dizajn moderne kancelarije ne podrazumeva samo uobičajen kancelarijski nameštaj kreiran tako da omogući maksimalnu produktivnost već i uživanje u radu, pa su se dizajneri Nipa Doši, Džonatan Levien i Rodolfo Dordoni potrudili da svaki detalj bude pažljivo osmišljen i elegantno dizajniran.

 


   KUĆA STIL PREPORUČUJE: Najudobnije dizajnirane stolice

   

   Pogledajte pet modela fenomenalnih dizajniranih stolica koje, osim što su ukras u enterijeru,            predstavljaju kutak za savršen odmor tokom radnog dana. 

  


 

Fotelja i otoman

 

Za one koji vole da se malo odmore nakon napornog rada, dizajneri Doši i Levien kreirali su fotelju i otoman "Almora" za italijanski brend nameštaja "B&B Italia".

 

Koncept za fotelju potiče iz grada u Indiji na Himalajima po kojem je "Almora" i dobila ime. "Almora" je nastala na osnovu uspomena nakon jedne posete dizajnera ovom gradiću u podnožju Himalaja.

 

"Ideja za dizajn fotelje nastala je iz sećanja kad sam uvijena u meko, toplo ćebe posmatrala snegom prekrivene vrhove Himalaja", objašnjava dizajnerka Nipa Doši. "Zamislili smo da ova fotelja pruži skoro isti osećaj topline i udobnosti i da služi za odmor i uživanje u pogledu napolje", nastavlja Doši.

 

Fotelja se sastoji iz koničnog, plastičnog rama iz dva dela koji formira sedište i naslon, i zaobljenog naslona za glavu od hrastovog drveta smeštenog na vrhu rama. Sedište je tapacirano kožom, a naslon za glavu prekriven merino vunom.

 

Kancelarijski sto za sve prilike

 

Nijedna kancelarija nije potpuna bez radnog stola, a među najboljim novijim modelima je nameštajni sistem "Jobs" koji je dizajnirao Rodolfo Dordoni za kompaniju "Poltrona Frau", koja je nedavno predstavila i prefinjenu fotelju za radni i životni prostor. Dordoni je ovoga puta kreirao sistem koji odgovara raznim radnim potrebama i  poslovnim funkcijama.

 

Kancelarijski sto je dostupan u tri verzije - "Easy", "Executive" i "President", a sve su dopunjene otvorenim ili zatvorenim modulima različitih veličina namenjenih brzoj transformaciji radnog stola u sto za sastanke. Okrugli dodatak stolu može biti dodat verzijama "Easy" i "Executive" za potrebe sastanaka.

 

Dizajn ovog stola čistih horizontalnih i vertikalnih linija, nije narušen električnim instalacijama.  Kancelarijski sto "Jobs" sadrži skriveni električni sistem koji može biti prilagođen električnim uređajima korisnika.  Kablovi su provučeni kroz centralni stub ili deo sa fiokama i kroz gornji deo stola, tako da su potpuno nevidljivi, a ipak, lako dostupni.

 

Vrhunskom izradom i materijalima, naglašen je direktorski karakter "Jobs" stola. Karakteristična "T" konstrukcija izrađena je od čelika, dok je površina stola izrađena od "Pelle Frau®" kože i hrastovog drveta koje može biti mat ili u sjaju. Duž stola se pruža traka od drveta koja vizuelno deli površinu na deo koji pripada domaćinu i deo koji pripada gostu.

 

Za sve one koji radnu inspiraciju pronalaze i u originalnim stolivima, proizvođači nameštaja već godinama osmišljavaju originalne modele, a tri sjajna modela možete videti u tekstu "Inspirativan dizajn radnih stolova".

 

Foto: wallpaper.com / doshilevien.com / sofiliumm.files.wordpress.com / poltronafrau.com