PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Novi dizajn olakšava stare poslove

  • Objavljeno:
  • 4.12.2013

Novi, savremeni dizajn učinio je kuhinjske sprave funkcionalnijim, atraktivnijim i diskretnim dekorom na radnoj ploči ili polici. Pomoću njih spremanje jela postalo je pravi užitak, čak i onima bez kulinarskog iskustva. 

 

 

Razdvajanje žumanca i belanca više vam neće biti problem zahvaljujući dizajneru Ivanu Zangu. Ova žica za mućenje jaja biće vam od velike koristi u kuhinji.  Osim osnovne funkcije, pomoću ove sprave možete lako da odvojite žumance i belance i ubrzate spremanje omiljenih poslastica.

 Drobilica za beli luk je još jedna praktična sprava. Njome možete brzo da isekcate luk na sitne kockice i prebacite ga u tiganj. Kada želite da očistite ruke, protrljajte ih preko poleđine drobilice i miris luka će nestati.

 

 

Uz ovaj nož, nećete morati da čekate da se puter rastopi da bi ga namazali na hleb. Duž oštre strane ugrađen je grejač koji za 30 sekundi zagreje nož do temperature od 41,8 stepeni, koja se smatra idealnom za razmazivanje putera.

 

 

Spremiti povrće na roštilju nije nimalo lako. Duguljasto i tanko seckano povrće koje propada kroz rešetke  noćna je mora čak i iskusnim roštiljdžijama.  Ukoliko ste vi jedan od njih, štipaljka za povrće idealna je za vas. Potrebno je samo da njome povežete povrće i “bacite” ih na roštilj.


 

"Gospodin Gurefuru Čuču" pretvara svaki limun, pomorandžu ili grejpfrut u sok. Dovoljno je samo da u malu rupu na vrhu voćke ubacite glavnog junaka – gospodina Gurefurua i vrtite ga jedan minut kako bi izmešali sočnu unutrašnjost. Zatim cedilicu izvadite van, a u voćku ubacite slamčiću i napitak je gotov.

 

 

Odsad nećete morati da brinete da li ste uzeli pravu meru za špagete. Pomoću merilice, koju je islandski dizajner Stefan Petur Solveigarson nazvao “Mogao bih konja da pojedem”, odredićete količinu špageta potrebnih za obrok jedne, dve, tri ili četiri osoba.

 

 

Pomoću ove vage nećete imati višak materijala. Željenu masu odredićete pomeranjem tega na vagi. Zatim sipajte sastojke u činiju sve dok skale ne budu u ravnoteži.

 

 

Na kraju, u svako jelo možete dodati i malo magije. Letnje salate biće ukusnije ukoliko ih promešate ovim magičnim štapićem.