PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nove Cassina ležaljke ostavljaju bez daha

  • Objavljeno:
  • 8.9.2014

Ekskluzivne ležaljke firme Cassina rađene u ograničenim serijama ostavljaju bez daha ljubitelje odmora i udobnog čitanja. Model “837 Canapo” dizajnirao je Franco Albini, a model “LC4 CP” dizajnirali su Le Corbusier i Jeanneret Perriand, kao rezultat saradnje kompanije “Cassina” i “Louis Vuitton”. Ovi modeli reprezentuju spoj kvaliteta i luksuza, a pravi hedonisti ih obožavaju.

 

1. 837 CANAPO, dizajn Franco Albini

 

“Canapo” stolica za ljuljanje sa drvenim okvirom od orahovine, dostupna je u prirodnoj boji, s blagim sjajem, ili u mahagoni boji. Zanimljivi štepovi sa strane kreiraju neobične grafičke motive. Poliuretaski jastučići prekriveni tkaninom ili kožom podeljeni su u module i mogu se skidati sa stolice. Pored toga što deluje dekorativno, ova stolica opušta i umiranje blagim kretanjem i savršenim položajem tela.

 

2. LC4 CP, dizajn Le Corbusier i Jeanneret Perriand

 

Stolica za ležanje sa podesivim poliranim hromiranim čeličnim ramom, ima bazu u bazaltnoj boji. Naslon za glavu postavljen je postavom od poliestera. Inovativni dušek prekriven je ekskluzivnom Luj VIton kožom, koja je za hromirani ram vezana pomoću opruga i ima bešavne ivice. Izrađena je u ograničenoj seriji od 1000 komada, u saradnji sa kompanijom Luj VIton. Pored toga što omogućava udoban položaj tela i odmor, deluje kao skulptura u enterijeru.

Foto: cassina.com