PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nova Star Wars kolekcija donosi džedaje i Vejdera u vašu dnevnu sobu

  • Objavljeno:
  • 26.8.2019

Bilo da ste zaljubljenik u naučnu fantastiku ili ne, ova kolekcija vas ne može ostaviti ravnodušnim.

 

Kolekcija koju je kreirao filipinski dizajner Kenneth Cobonpue ipak će najviše obradovati fanove Ratova zvezda, jer sada imaju priliku da urede celu prostoriju u stilu omiljenog serijala filmova, međutim ne za male novce.

 

   

Naslonjača "Sidious Easy Armchair" izrađena je po uzoru na lik Darta Sidijusa

 

I dok iščekujemo poslednji nastavak najnovije trilogije, Uspon Skajvokera, brojni proizvodi inspirisani serijalom pojavljuju se na tržištu, poput ove kolekcije koja je nastala u saradnji sa produkcijskom kućom Disney.

 

Hoklica "Chewie Rocking Stool" imitira Čubakino krzno 

 

Kolekcija obuhvata nameštaj čiji je dizajn inspirisan likovima iz čuvene franšize, pa se u vašoj sobi mogu naći Imperatorova i Vejderova fotelja, Čubakina hoklica, Džedaj lampa ili fotelja u obliku TIE borca.

         

Fotelja "Vader Easy Armchair" podseća na masku Darta Vejdera

 

Svaki komad nameštaja izrađen je ručno, od čelika, aluminijuma i plastike. Dizajner Kenneth Cobonpue čuven je po pletenom nameštaju koji krasi poznate restorane i hotele širom sveta.  

 

Fanovi će, stoga, za ovu kolekciju morati da izdvoje pozamašnu svotu novca jer samo hoklica košta 1345 dolara, a fotelja u obliku letelice čak 2700 dolara.

 

Fotelja "Imperial Wings Armchair" ima formu borbene letelice

 

Ovo nije prvi put da poznata imena u svetu dizajna budu inspirisana Ratovima zvezda.

 

Studio "Zaha Hadid Design" kreirao je 2017. godine fluidan klub sto inspirisan frizurom princeze Leje, dok je godinu dana ranije japanski studio "Nendo" dizajnirao kolekciju kućnih aksesoara i privezaka po uzoru na brojne likove iz Star Wars filmova.

 

Lampa "Little Jedi lamp" napravljena je od čelika i predstavlja džedaje u borbi protiv Mračnog gospodara Sita

 

Foto: Kenneth Cobonpue