PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Noćni cvet nagrađen Evropskom nagradom za dizajn

  • Objavljeno:
  • 30.10.2019

Prestižna nagrada dodeljena je zadivljujućoj kolekciji lampi Nightbloom, čiji dizajn potpisuje holandski dizajner Marcel Wanders, jedan od najistaknutijih enterijerista u Evropi.

 

Projekat koji su ostvarili Marcel Wanders i španska kompanija LLadró nagrađen je Platinastom nagradom na ovogodišnjem izdanju "European Product Design Awards" u kategoriji kućnih proizvoda za enterijer i rasvete.

 

 

Ovo značajno evropsko takmičenje održava se svake godine i prepoznaje najbolje projekte u sferi dizajna proizvoda u više kategorija.

 

"Nightbloom" (Noćni cvet) naziv je najnovije kolekcije rasvetnih tela koja obuhvata luster, podnu, stonu i zidnu lampu. Delikatne svetiljke izrađene su od belog porcelana, a njihov zavodljiv dizajn poigrava se sa svetlosti i senkama i unosi lepotu u svaku prostoriju.

 

 

Ovaj projekat podstiče umetnost izrade, koja se fokusira na kvalitet i posvećenost detaljima.

 

Kolekcija "Nightbloom" inspirisana je prirodnim cvećem i načinom kako se njihove nežne latice savijaju na vetru. Svaki 3D segment Noćnog cveta izrađen je ručno i ne ponavlja se više u okviru jedne lampe. Na taj način oponaša se lepota prirode, u kojoj je sve jedinstveno.

 

 

"Latice" su pažljivo pozicionirane tako da ih svetlost koja dolazi iz centralnog dela lampe obasjava i naglašava detalje na njihovoj površini – od sitnih brazdi i do nežnih valova, pružajući savršen balans između svetla i senke.

 

 

Foto: Lladro