PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Neobična kolekcija Alhemija je rođena u vatri

  • Objavljeno:
  • 18.2.2018

Dizajnerski studio EWE predstavio je limitiranu kolekciju "ugljenisanog" nameštaja i "istopljenih" lampi koja je nastala na nesvakidašnji način.

 

Za kreiranje kolekcije Alquimia (alhemija), EWE Studio je upotrebio raznovrsne materijale i izložio ih vatri, a neobična kolekcija crnog nameštaja i lava-lampi predstavljena je na sajmu umetnosti u Meksiko Sitiju.

 

 

"Vatra je imala značajnu ulogu u transformisanju sva tri predmeta. Ona je izmenila karakteristike materijala koji su korišćeni pri izradi – drveta, čelika i duvanog stakla, i kreirala fascinantne teksture i zadivljujuće boje", objašnjavaju iz EWE Studia.

 

 

Za izradu kolekcije rasvetnih tela Magma, koršćeni su kalupi načinjeni od vulkanskih stena, upravo zbog njihovog svojstva da izdrže toplotu. Istopljeno staklo sipano je u ručno rezbarene kalupe neravnog i zaobljenog oblika.

 

 

Divna tekstura postaje vidljiva po površini ohlađenog stakla, a kada se svetla upale, lampe zasijaju poput užarene lave. Baza lampe načinjena je od nauljenog i spaljenog čelika, dok joj karakterističnu boju pružaju stare mesingane ploče.

 

 

Veliki trpezarijski sto Humo načinjen je u kombinaciji drvo-čelik-mermer. Dva i po metra dugačka ploča postavljena je na asimetričnom postolju od spaljenog čelika i bazi koja je načinjena od 300 kilograma teškog meksičkog crnog mermera.

 

   

 

Pet centimetara debela ploča od blelog hrasta ručno je spaljivana kako bi se postigla odgovarajuća tekstura i boja i zaštitilo drvo od spoljnih uticaja.

 

 

Spaljeni beli hrast je upotrebljen i za ram stolice Ceniza sa tri nogare. Starom tehnikom "espiga vista" njene nogare su spojene sa kožnim sedištem.