PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nameštaj od kojeg zastaje dah

  • Objavljeno:
  • 22.2.2014

Putovanje u “BL svet" je putovanje u svet emocija, smatraju dizajneri. I u novim kolekcijama nameštaja za 2014. godinu “Boka do lobo” (Boca Do Lobo) insistira na luksuznom, pozlaćenom i upečatljivom nameštaju, koji je inspirisan strastvenim životom Portugala u kome je i izrađen, a svakom domu daje upečatljivu notu luksuza.

 

Luksuz se ogleda u svakom detalju ovog nameštaja, poput pozlate, mahagonija ili somota. Samim pogledom na ove detalje jasno je da su u pitanju umetnička dela koja od svakog doma mogu napraviti kraljevsku palatu.

 

Modeli koji oduševljavaju

 

Sef “Milioner“ otporan je na sve što se oko njega dešava – obijanje, požare, oluje. On čuva najvrednije komade u kući – nakit, satove, privatne stvari, a sačinjen je od drveta, poliranog i niklovanog mesinga i tkanina.

 

 

Drvena komoda „Mondrian“ izrađena je od stakla, mahagonija visokog sjaja, tkanine, mesinga i kože, a unutrašnjost njenih fioka posebno je ukrašena raznobojnim somotom.

 

 

Inspirisan biblijskom pričom, ovaj proizvođač kreirao je neverovatan sto „Eden“ koji izgleda kao drvo optočeno zlatom. On simbolizuje drvo znanja i priču o rađanju želje. Izrađen od najkvalitetnijih materijala, pretvara prostor u luksuzno kosmopolitsko okruženje, a sačinjen je od metala i optočen žutim ili belim zlatom.

 

 

Luksuzni sklopivi paravan „Gold Folding Screen“ podseća na kamenčiće na dnu reke, a svaki od njih je prekriven zlatnim listićima sa završnicom od visokog sjaja.

 

 

Kabinet „Simphony“ aludira na prošlost i interpretira je kroz moderni dizajn i tehnologiju. On evocira emocije i strastveno je inspirisan muzikom, a ručno je izrađen od najfinijih materijala, poput furnira od ružinog drveta i pozlate.

 

 

Zrakasto ogledalo „Apolo“ inspirisano je antičkim bogom sunca Apolonom i donosi svetlost i dobro raspoloženje u dom. Prilagođava se svakom izgledu doma i predstavlja esenciju stila.

 

 

Foto: Boca Do Lobo