PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nameštaj i lampe napravljeni od aviona

  • Objavljeno:
  • 27.2.2015

Za dizajn beogradskog "Technologic" studija često se kaže da je na granici umetnosti jer originalnim idejama oblikuje potpuno nove tendencije na domaćem tržištu. O tome najbolje svedoči podatak da je svaki komad nameštaja i lampi ovog studija u potpunosti napravljen od delova aviona "Daglas DC-9" i "Boinga 737", a vrhunski materijali legure čelika i aluminijuma iz avio industrije garantuju vrhunski kvalitet.

 

Stoga originalni i prepoznatljivi  komadi "Technologic" dizajna u  stilu industrijskog glamura stvaraju novu estetiku urbane primenjene umetnosti, a kada su smešteni u enterijer  donose poseban doživljaj  prostora, dajući mu ekstravagantni i  futuristički izgled.

 

Ovaj studio već pet godina studiozno priprema izlazak na tržište kroz pedantnu selekciju retkih industriskih elemenata i avio delova, a posebnu pažnju pridaje kvalitetu materijala i finalnoj obradi svojih komada.

 

Za originalna rešenja koja slede u foto-galeriji zaslužan je kreativni tim ovog studija koji čine skulptor Aleksandar Gligorijević i dizajnerka Vlentina Ivošević, koji su na prošlogodišnjem Sajmu nameštaja dobili specijalno priznanje za umetnički set lampi napravljenih od avio delova.

 

Inače, ideja za izradu ovih lampi i nameštaja nastala je tokom 2012. godine, kada je autor Aleksandar Gligorijević bio izabran od menadžera poznate svetske grupe "The Prodigy" da za potrebe njihovog "Warrior festivala" na donjem Kalemegdanu osmisli art zonu koja je u okviru turneje ove grupe imala za cilj promovisanje lokalnih umetnika.

 

Ako vam se sviđaju neobični komadi nameštaja, pogledajte i najčudnije dizajnirane sofe, ali i tepih kao stočić za kafu.

 

 

Foto: Aleksandar Gligorijević /