PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Najneobičnija ograda na svetu

  • Objavljeno:
  • 19.6.2014

Potpuno inovativna ograda kreativno je delo dizajnerke Alison Shotz, američke umetnice koja živi i radi u Bruklinu, u Njujorku. Ograda je specifična po tome što stvara vizuelne efekte kao ogledalo, tako da u potpunosti odražava okolinu. Time se dobija na prostornosti i bašta ili dvorište u kom se ograda nalazi deluju znatno veće.

 

Ova instalacija dizajnerke Alison Shotz se nalazi u Socrates Sculpture Park na Long Ajlendu u Njujorku i dugačka je 42, široka 91 metara, a debljine 10 cm. Materijali koji se koriste u izradi ove ograde su akril, drvo, aluminijum i gvožđe. 

 

Zamislite kakav bi vizuelni efekat ova ograda imala na svakoga ko hoda pored. Prelepa refleksija koju ogledalo omogućava tokom svih godišnjih doba najveći je dar koji ovakva ograda omogućava onima koji je ugrade. 

 

Jedini problem koji se javlja kod ovakvog tipa ograde je što možda na prvi pogled neće biti vidljivi životinjama, ali ni ljudima, zato treba biti oprezan.

 

Slična "optička varka" oduševila je i sve koji su imali priliku da vide misterioznu brvnaru na severu Holandije, ali i revolucionarni stakleni crep za solarno grejanje

 

 

Foto: icreatived.com