PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najinteresantnija rasveta sa sajma Euroluce

  • Objavljeno:
  • 27.4.2017

Ovogodišnji sajam rasvete u Milanu doveo je u centar svetske pažnje fleksibilne i prilagodljive rasvetne uređaje opčinjavajućeg dizajna, opremljene najnaprednijom LED tehnologijom.

 


   Najpopularniji trendovi u uređenju enterijera

 

   Predstavljamo trendove u uređenju enterijera koji su primećeni na velikim svetskim sajmovima,    a koji na jednostavan način mogu u potpunosti da transformišu prostor.

 


 

Od svetiljki koje se naduvavaju pa do lustera koji projektuju dugu na zid, ovo su najinteresantnija rasvetna tela koja su oduševila svojim dizajnom.

 

Pili, Arturo Alvarez

 

Lampa "Pili", koja podseća na ptičije gnezdo, izrađena je od jedne niti od nerđajućeg čelika, isprepletane tako da formira svetleće klupko kompleksnog oblika.

 

 

Moonati (Mamo Nuchies), Ingo Maurer

 

Nakon gotovo dve decenije, nemački dizajner Ingo Maurer predstavio je nove modele lampi od plisiranog japanskog papira, kao dodatak kolekciji Mamo Nuchies. Među njima su i zidna lampa "Moonati" i verzija za sto "Yoruba Rose".

 

 

Lolipops, Boris Klimek za Lasvit

 

Slovenački dizajner Boris Klimek kreirao je interesantne raznobojne lustere nepravilnog oblika, koji podsećaju na slatkiše od karamelizovanog šećera.

 

                        

 

Mobile Chandelier 13, Michael Anastassiades

 

Tri nova modela lustera linearne forme obogatila su originalnu kolekciju dizajnera Anastassiadesa iz 2008. godine pod nazivom "Mobile Chandelier", koja je brojala deset rasvetnih uređaja.

 

 

Gaku, Nendo za Flos

 

Dizajn japanskog studija "Nendo" kombinuje razne kućne predmete – vazne, držače za knjige, činije i tacne sa lampama i na taj način kreira rasvetni uređaj izuzetno dekorativnog karaktera.

 

                                 

 

Harry H, Carlotta de Bevilacqua za Artemide

 

Tradicija i modernost sastali su se u svetiljki "Harry H" koja sadrži dva izvora svetlosti – unapređenu LED i OLED tehnologiju, smeštene unutar kugle od duvanog stakla. Podesivi OLED paneli otkrivaju reflektivnu površinu kada se svetlo ugasi.

 

 

87, Bocci

 

LED svetiljka "87" se poput prozirnog creva obmotava oko okačenog cilindra i formira nepravilne oblike. Diskretno osvetljenje potiče od neonskog ili LED svetlosnog izvora koji obasjava fleksibilno crevo.

 

               

 

Blow me up, Theo Möller  za Ingo Maurer

 

Prilagodljivo rasvetno telo "Blow me up" (naduvaj me) sastoji se iz LED trake smeštene u fleksibilnu cev koja se naduvava. Lampa može se okačiti na zid ili plafon, ili jednostavno nasloniti na bilo koju površinu. Umesto prekidača poseduje integrisan senzor.

 

 

Wire Ring, Formafantasma za Flos

 

Među najinteresantnijim lampama našle su se dve italijanskog dvojca "Formafantasma" koje su kreirali za kompaniju Flos. Prva je na nesvakidašnji način iskoristila strujni kabl kao potporu za kružnu LED svetiljku koja se postavlja na zid.

 

                                       

 

Blush, Formafantasma za Flos

 

Druga svetiljka italijanskih dizajnera "Blush baca svetlost kroz staklenu prizmu i projektuje raznobojnu dugu na zidu.