PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najčudnije dizajnirane sofe

  • Objavljeno:
  • 18.8.2014

Kada dizajneri puste mašti na volju, rezultat su komadi nameštaja koje ostavljaju bez daha i apsolutno dominiraju u enterijeru. Oblik i dizajn su im vrlo zanimljivi i neobični toliko da se nekad na prvi pogled i ne uočava da je to sofa. Međutim, jedno im je zajedničko – dominiraju u enterijeru i izgledaju kao pravo remek-delo dizajna. Predstavljamo vam pet sofa najneobičnijeg dizajna.

 

1. Cactus Sofa, dizajn 1861 United

 

Opustite se i sedite, ako možete. Ova kaktus sofa zaista ostavlja bez daha, a mnogi se pitaju da li uopšte može da ispuni svoju osnovnu funkciju? Probajte da sednete na bodlje kaktusa i uverićete se. Idealna je za gledanje akcionih filmova i uzbudljive programe, jer u ovoj sofi sigurno nećete spavati.

 

 

2. Porcupine Sofa, dizajn Caterina Tiazzoldi i Eduardo Benamor Duar

 

Ova sofa iz ptičje perspektive izgleda kao bodljikavo prase, pa čak i minimalistički enterijer čini jako zanimljivim. Na njoj, ipak, može da se sedi i leži vrlo udobno, jer se potpuno prilagođava obliku tela. Napravljena je od fiberglasa i filca, pa nije pogodan ako imate mačku koja se linja.

 

 

3. Wallfa, dizajn Jordi Kanudas

 

„Wallfa“ je dvostrani komad nameštaja koji predstavlja i zid i divan. Rastegljiva membrana deli prostor i nudi udobno sedenje, koje lako postaje razigrano kada korisnici komuniciraju sa obe strane zida. Ona funkcioniše kao dvostrana vertikalna ležaljka koja ljudima omogućava se opuste, zabave i druže u isto vreme.

 

 

4. Wall Climbing Sofa, dizajn Lila Jang

 

„Wall Climbing Sofa“ je savršen način da klasičnu sofu u punoj lepoti i veličini smestite u izuzetno mali prostor. Ovaj fleksibilni model idealan je čak za prostore u koji se nijedan drugi nameštaj ne uklapa, a sofu je dizajnirala Lila Jang. Više od komada nameštaja, ova sofa predstavlja pravo umetničko delo u enterijeru koje se „penje“ 90 cm po zidu i isto toliko po podu. Zahvaljujući dobijenom luku, na njoj možete udobno sedeti ili ležati i čitati knjigu.

 

 

5. Alien, dizajn Jonas Jurgaitis

 

Dizajner koji je osmislio ovu sofu inspiraciju je pronašao u vanzemaljcima. Ono što je još zanimljivije, on tvrdi da je 1999. godine imao blizak susret sa vanzemaljcima i da su mu oni dali instrukcije da dizajnira ovu sofu pod nazivom „Alien“. Zato je ova minimalistička modularna sofa spremna za savremeno doba. Sastavljena je od mekih srebrnih štapova i može biti tradicionalna sofa, ali ovaj modularni sistem obezbeđuje nekoliko različitih položaja.

 

 

Foto: iam-architect.com