PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najbolje sa sajma keramike CERSAIE 2015

  • Objavljeno:
  • 2.10.2015

Najbolji proizvođači keramike na svetu okupili su se na najvećem svetskom sajmu keramike, opreme za kupatila i kupatilskog nameštaja i još jednom pokazali svu raskoš i sjaj svojih proizvoda. Bilo da ste ljubitelji klasičnih, elegantnih, prirodnih ili retro kolekcija, "CERSAIE" je mesto na kojem ćete pronaći sve što vas zanima. I mnogo više od toga. Zato, uostalom, već godinama važi jedno dobro poznato pravilo. Ako u Bolonji ne pronađete ono što vas zanima, nećete pronaći nigde u svetu.

 

No, krenimo redom. Za vas smo izdvojili izlagače koji će definitivno dominirati scenom u narednih godinu dana, jer su kolekcije koje su pripremili za ovogodišnji sajam izazvale oduševljenje većine posetilaca, a u ponudi se sigurno nalazi i nešto po vašem ukusu.

 

BOXER

 

Iako je prvi štand na koji naiđete u Hali 26 pripadao ovom proizvođaču, ni posle poslednjeg nećete zaboraviti ono što ste na njemu videli. Ovaj italijanski brend predstavio je bogatu ponudu keramike u prekrasnim dezenima, a posebnu pažnju privuklo je keramičko drvo koje postaje jedan od vodećih trendova. Zadivljujući efekat prirodnog drveta koji osetite kada dodirnete površinu ovih pločica čini ih izuzetno popularnim, a fotografije sa štanda ove kompanije preneće vam barem delić njihovog šarma.

 

 

NATUCER

 

Ništa manje popularan nije bio ni štand poznatog španskog proizvođača "Natucer". Čim zakoračite u njihov izložbeni prostor otvara se najlepši svet keramike, koja je podeljena u tematske kolekcije, od drvenih i retro, preko klasičnih i elegantnih, pa sve do kolekcija inspirisanih gradovima, geografskim podnebljima i putovanjem kroz vekove. Stoga ne čudi što je upravo ovaj španski brend imao verovatno najsveobuhvatniju ponudu na ovogodišnjem sajmu, jer se u njihovoj ponudi našto ponešto baš za svaki ukus.

 

 

ALCOR

 

Prefinjena elegancija. Nepogrešivi osećaj za meru. Prekrasni detalji. Tako bi u najkraćem mogla da se opiše najnovija kolekcija još jednog poznatog španskog brenda, koji je ostao dosledan svom prepoznatljivom stilu nemanjenom pre svega onima koji uživaju u svedenom dizajnu sa sjajnom završnom obradom.

 

 

 

VERSACE

 

O brendu koji je osnovao Đani Versače 1978. godine u Milanu ne treba trošiti previše reči jer od njega uvek znamo šta možemo da očekujemo, pa je tako i sa pločicama koje potpisuje. Elegancija bez kompromisa, prepoznatljivi meki oblici, najbolji materijali i vanvremenske kombinacije boja čine "Versace" kolekcije večito modernim, ali i ekskluzivnim.

 

Foto:  www.gardenia.it

 

 

CERDOMUS

 

Za razliku od prethodnog konkurenta, štand "Cerdomus"-a više je podsećao na "fensi klub" nego na izložbeni prostor keramike, jer je put do novih proizvoda vodio preko hostesa, separea za specijalen goste i raznih koktela. Kada, međutim, konačno dođete do željenog odredišta, postaje jasno zašto je prepoznatljivi italijanski stil ovog brenda jedan od najpopularnijih u svetu. Tradicija duga više od 45 godina, vrhunski kvalitet, impresivne keramičke pločice i ime koje je odavno stvar prestiža. Ili jednostavno: "Cerdomus".

 

 

 

SERABELLA

 

Idealan izbor za one koji žele nešto neobično, originalno, ali i vrlo efektno. Upečatljiv zlatni odsjaj, srebrne nijanse, jarke boje i neobični oblici prepoznaljive su karakteristike kolekcije koja je glavni adut kompanije "Serabella" na sajmu "CERSAIE". Mozaici sa raznovrsnim teksturama i dezenima  ovog proizvođača već 20 godina grade svoje mesto na internacionalnom tržištu, a sudeći po reakcijama posetilaca, turskog proizvođača ćemo sve češće gledati na velikoj sceni. Kao uostalom i druge kompanije iz Turske koja postaje sve ozbiljniji igrač na globalnom tržištu.

 

 

PORCELANOSA

 

Jedan od najpoznatijih španskih proizvođača privukao je ubedljivo najveće interesovanje posetilaca, a oni koji su uspeli da dođu do njegovih proizvoda i izbore se za svoje mesto na štandu imali su priliku da se uvere i zašto. Prepoznatljiva elegantna linija, vrhunski dizajn i inovativne kolekcije zaslužile su s pravom da se nađu i u našem pregledu, a fotografije koje slede govore više od reči.  

 

 

 

FONDOVALLE

 

Jednu od najoriginalnijih prezentacija imao je italijanski "Fondovalle", koje je svoje posetioce dočekivao sa svežim i toplim pecivima, pa je na njihovom štandu vladala posebno prijatna atmosfera. Baš kakve su bile i kolekcije koje su pripremili za ovogodišnji "CERSAIE".

 

HITIT SERAMIK

 

I za kraj smo ostavili još jednog proizvođača iz Turske koji potvrđuje da je ova zemlja sve ozbiljniji konkurent na starom kontinentu još uvek neprikosnovenoj Španiji i Italiji. U pitanju je "Hitit Seramik", koji se u Bolonji predstavio sa prirodnom, veoma prijatnom i odmerenom kolekcijom, koja je zaslužila mesto na našoj listi. 

 

 

 

 

Foto: Marko Nedeljković / Kuća stil