PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najbogatiji dizajnerski mesec u BIG BERRY rizortu

  • Objavljeno:
  • 9.9.2018

Avgust u BIG BERRY Kolpa River Lifestyle Resortu bio je ispunjen dizajnerima i njihovim idejama kao nijedan mesec do sad. Naime, okupljeno je ukupno 14 dizajnera iz Slovenije, Hrvatske i Turske koji su kreirali preko 30 ideja za BIG BERRY brend elemente.

 

I ovaj mesec donosimo vesti iz BIG BERRY Kolpa River Resorta koji od aprila podstiče razvoj dizajna kroz projekat BB Design Year. Važnost projekta nije samo u činjenici da je u potpunosti finansiran iz privatnih izvora, već zato što na jednom mestu okuplja internacionalne dizajnere i stvara uslove za razvoj novih dizajnerskih ideja koji postaju deo regionalnog kulturnog nasleđa.

Okupljeni dizajneri, studenti, mladi profesionalci i renomirani profesionalci u području modnog, tekstilnog i produkt dizajna i arhitekture kreiraju nove brend elemente kroz dve aktivnosti projekta BB Fashion Design i BB Product Design.

 

Ponovimo, po završetku dela projekta u kojem dizajneri borave u BIG BERRY Kolpa River Lifestyle Resortu, savetnici - Sandi Murovec za modni dizajn i BIG BERRY produkt dizajn advisory board, kreiraju novu BB kolekciju koja postaje deo matičnog rizorta ali i svih drugih BIG BERRY franšiza širom sveta. Time se stvara mogućnost internacionalnog plasmana kreacija i promocija uključenih autora, kao i podsticaj aktera u stvaranju drugačijeg turizma.

 

 

Priliku da otvore dizajnerski najplodniji mesec u BIG BERRY Kolpa River Resortu imali su bračni par, Ana Golubović Brozović i Tomislav Brozović koji godinama vode nagrađivani brend BAGGIZ. Između ostalog, ponosni su dobitnici dve A’Design awards, 2016. godine za torbu Vrecha, reinterpretaciju tradicionalnih torbi za krompire po kojima je poznat čakovečki kraj, odakle i sami dolaze, i 2017. za Simplicity Eco Friendly Bussines Bag napravljenu od plute. Uz BAGGIZ, bračni par Brozović zajedno stvara i modnu priču pod brendom KOMAD, dok Tomislav radi i kao grafički dizajner u sklopu brenda 3na3. Kreativni duo svoja je iskustva i razne veštine pretočio u izradu novih brend elemenata za BIG BERRY. Tako su dizajnirali predlog budućeg BB outfita, odnosno uniforme za sve BIG BERRY rizortove širom sveta, niz dodataka poput vizira i torbe od prirodnih materijala, ali i oznake za BIG BERRY kućice.

 

 

 

BB Product Design projektu pridružila se i hrvatska dizajneka, Ena Priselec čiji je osnovni fokus u procesu dizajniranja - čovek, način življenja i odnosa s okolinom. Enino osnovno područje interesovanja je inkluzivni dizajn i kroz sav svoj rad unosi socijalno osveštenu dimenziju. Tako je i u BIG BERRY Kolpa River Resortu krenula od ličnog iskustva korišćenja rizorta pa je izradila BB bench klupu koja ima mogućnost prilagođavanja potrebama korisnika i koja je izrađena pod uticajem 3 osnovna stuba BIG BERRY brenda - FEEL, JOIN i CREATE. Od mobilnog BBQ-a, do centralnog prostora za druženje do stalka za cveće, Enin dizajn odgovara na najzahtevnije potrebe za stvaranje luksuza slobode.

 

 

 

Ivona Miloš, dizajnerka iz Praputnjaka pored Rijeke, u BIG BERRY rizortu na reci Kupi demonstrirala je svoj princip rada kroz koji teži stvaranju dizajna za socijalne promene. Iako se trenutno bavi razvojem kulturne zajednice svog mesta u sklopu projekta Rijeka 2020 - Evropska prestonica kulture, Ivona je za BIG BERRY dizajnirala niz objekata nastalih iz materijala i oblika koje je prepoznala kao karakteristične za BIG BERRY brend - poput mrežaste strukture ograda i plantaže bobica. Njeni multifunkcionalni objekti odgovoriće na prepoznate potrebe gostiju BIG BERRY rizorta, kojima će iskustvo boravka u tom luksuzu slobode biti još nezaboravnije.

 

 

 

BB Product Design projektu pridružila se i Tea Tadej, hrvatska produkt dizajnerka koja gradi karijeru kao vođa dizajn sektora Prima Grupe, najvećeg proizvođača nameštaja u Hrvatskoj. Ova nagrađivana dizajnerka svoj dizajnerski fokus usmerava u kreiranje kuhinja i spavaćih soba, s posebnim naglaskom na dečje sobe. Za vreme boravka u BIG BERRY rizortu, inspirirana BB kućicama, BB BBQ kućom i BB Lounge kućicama, izradila je BB okvire za fotografije kako bi BB uspomene imale svoju vlastitu kuću. Uz okvire za fotografije, Tea je dizajnirala i ono po čemu je poznata - nameštaj, odnosno BB fotelju, ali i niz praktičnih polica za interijer i BB breakfast basket i privezak za ključeve. Celovitost dizajna za kreiranje zaokružene BIG BERRY priče.

 

 

 

U avgustu, BIG BERRY Kolpa River Resort je ugostio i sarađivao s dizajnerkom Damlom Teoman koja svoje dizajnerske potencijale trenutno oblikuje u IKEA Hrvatska. Ova nagrađivana dizajnerka koja se školovala u Turskoj, Češkoj i Italiji za BIG BERRY brend dizajnirala je boce za vodu, vino i mleko čime će obogatiti iskustvo boravka u BIG BERRY rizortovima širom sveta. Njen dizajn, koji odgovara na potrebe BIG BERRY brenda, rezultat je uviđanja potreba gostiju, ali i niza partnera okupljenih oko BIG BERRY brenda kroz organizacijski stub JOIN. Zahvaljujući novim Damlinim idejama, BIG BERRY brend dobija dodatnu vrednost.

 

 

 

Grafički dizajner iz Rijeke s međunarodnim iskustvom, Marko Mikičić, uneo je u BB Product Design projekat dozu sportske dimenzije. Naime, za vreme boravka u BIG BERRY rizortu, njegova pažnja bila je usmerena u sportske sadržaje koji su sastavni deo svakodnevice rizorta na reci Kupi – od kanua, sup-a, plivanja, bicikla i odbojke do novih elemenata koji će tek postati deo sportskog života u rizortu – longboard-a. Marko je dizajnirao grafičko oblikovanje za sve sportske elemente koji se mogu koristiti u BIG BERRY resortu, kako bi iskustvo bavljenja sportom bilo još ugodnije. Tako su iz njegovog dizajnerskog pera izašle ideje za razne elemente – od kacige, preko longboard-a, sup-a, kanua i bicikla do novih držača za vesla i ostale sportske elemente. Odmor i avanturizam nikada nisu bili dizajnerski usklađeniji.

 

 

 

Po prvi put BB Design Year projekt imao je priliku da ugosti jedan coworking – GIG coworking iz Grosuplja iz Slovenije. Ana Berišaj, Andreja Uranić, Jana Miklavčić, Urša Jazbinšek i Aleksandra Saša Sadar, članice GIG coworkinga, okupile su se i zajednički kreirale elemente za BIG BERRY brend i demonstrirale sposobnost i moć dobro uigrane zajednice. Ana i Andreja koje stoje iza brenda devet.design, za BIG BERRY su dizajnirale potpuni BB Relaxing kit kojim su naglasile osećaj opuštenosti karakterističan za BIG BERRY, uokviren sloganom LUXURY OF FREEDOM. Jana, CEO brenda BASH – baby shower, koja se bavi organizacijom evenata i Urša, CEO brenda flash ARHITEKTURA, nagrađenog A’Design award nagradom u 2017. godini, zajednički su osmislile i dizajnirale multifunkcionalni paviljon za različite evente, inspirisan BIG BERRY dizajnom dogtrot studija koji vodi Alessandro Rado. Aleksandra S. Sadar, arhitekta koja vodi QULEXA brend, dizajnirala je multifunkcionalni element inspirisan plantažom bobica i opuštenom atmosferom BIG BERRY Kolpa River Resorta. Svi izrađeni elementi usmereni su na user experience svih budućih gostiju i učesnika BIG BERRY aktivnosti.

 

 

Uz učestvovanje u BB Product Design projektu, GIG coworking ekipa podelila je svoja iskustva i znanja u sklopu projekta BB Mastermind i okupljenoj zainteresovanoj javnosti demonstrirala načine rada u zajednici i sve prednosti, ali i probleme s kojima su se susreli. Na predavanju su im se pridružili i drugi učesnici GIG coworkinga koji su imali priliku razmeniti primere dobre prakse s BIG BERRY timom.

 

 

 

JAGABABA, poslednji učesnici BB Design Year projekta u avgustu, tačnije aktivnosti BB Fashion Design, ispunili su BIG BERRY Kolpa River Resort zaraznom pozitivnom energijom svoje porodice. JAGABABA, slovenački brend tekstila za kuću, svoj prepoznatljivi stil pretočili su u nove BB brend elemente. Kroz istraživanje tradicije i spoj s modernim tendencijama, JAGABABA ekipa je izradila posteljinu, peškire, stolnjake, kecelje, korpice za hleb, vrećice za hleb i kuhinjske priče u potpunosti inspirisane BIG BERRY konceptom. Uz dizajn novih elemenata od prirodnih materijala inspirisanih prirodom i društvom, JAGABABA ekipa nam je održala i radionicu sitoštampe, tehnike kojom ručno kreiraju svaki svoj element. Ono na šta su posebno ponosni jeste činjenica da su svi delovi proizvodnje njihovih dizajna izrađeni u Sloveniji, čime podržavaju razvoj lokalne scene i učestvuju u stvaranju održive tekstilne industrije.

 

 

 

Kreiranje BIG BERRY kolekcije bliži se kraju, pred ovom platformom za razvoj regionalnog dizajna je preostao samo još jedan mesec ispunjen novim dizajnerskim pričama u BB Design Year projektu, o kojima ćemo vas izvestiti u sklopu redovnih mesečnih izveštaja.

 

 

Po završetku rezidencijalnog dela, savetnici Sandi Murovec za modni dizajn i BIG BERRY produkt dizajn advisory board svoja dugogodišnja iskustva će pretočiti u izradu jedinstvene BIG BERRY kolekcije koja će nadograditi postojeći BIG BERRY brend i učestvovati u izgradnji novih BIG BERRY priča kroz franšize širom sveta.

 

 

Foto: BIG BERRY