PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najbezbedniji šator na svetu

  • Objavljeno:
  • 6.10.2014

Poznati proizvođač opreme “Heimplanet” potrudio se da svim ljubiteljima kampovanja konačno omogući bezbrižan odlazak u prirodu, čak i kada vremenski uslovi nisu idealni, jer novi Heimplanet Mavericks šator može da izdrži najteže uslove kampovanja.

 

Ovaj šator ima dijamantsku strukturu koja formira veliku geodetsku kupolu, zahvaljujući kojoj ostaje stabilan i u ekstremnim uslovima, pa tako može da izdrži nalete vetra jačine i do 180 km/h. Šator ujedno obezbeđuje znatno veću otpornost na vodu u odnosu na uobičajene šatore, pa čak i u slučaju jakih i obilnih padavina možete biti sigurni da ćete noć provesti na suvom.

 

Uz sve to, za mehanizam za brzo naduvavanje omogućava da jedna osoba sama može podići šator za samo jedan minut, a zahvaljujući odgovarajućim ventilima veoma brzo može i da se ispumpa i pripremi za novu destinaciju.

 

 

Još jedna pogodnost je činjenica da svaki deo koji se naduvava može odvojiti i popraviti u slučaju da dođe do oštećenja na pojedinim delovima, pa ne morate da brinete da će vas izdati sklonište kada vam je najpotrebnije.

 

Zbog svih ovih karakteristika i ne čudi što je ovaj model već dobio nadimak “sajber šator”, ali ni činjenica da u ovom trenutku njegova cena inosi čak 5.500 evra.

 

Ako ste ipak ljubitelji nešto romantičnijih šatora, pogledajte kako izgledaju najšarmantniji šatori na svetu

 

Foto: heimplanet.com