PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nagrađeni Bonaldo sto

  • Objavljeno:
  • 28.8.2014

“The Octa” sto firme “Bonaldo” nagrađen je u kategoriji nameštaja prestižnom nagradom “Good Design Award” za 2013. godinu. Ova internacionalna nagrada za dizajn dodeljuje se za najinovativnije proizvode godine.

 

Nagrada je ustanovljena 1950. godine, a organizuje je  Chicago Athenaeum, muzej arhitekture i dizajna, u saradnji sa Evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije. Pobednički proizvodi nakon toga se trajno prikazuju u ovom muzeju.

 

Naziv “The Octa” potiče od grčke reči okta što znači osam, a predstavlja broj nogu koje ovaj sto ima. Sto je projektovao “Bartoli Design” za “Bonaldo”, a napravljen je od savijene i zavarene tanke metalne šipke. Noge modela “The Octa” su zapravo prave zvezde ovog projekta – one ovom stolu pored stabilnosti i čvrstine, daju i neobičan vizuelni efekat.

 

Ovaj model javlja se u različitim varijetetima i završnicama, pa je dostupan sa inovativnim keramičkim površinama dobrog kvaliteta. Takođe, “The Octa” je dostupna u verziji od lakiranog drveta, masivnog drveta ili sa staklenom površinom stola. Baza je napravljena od hromiranog ili obojenog metala, a ovaj sto prefinjenog dizajna oslikava vrhunski luksuz.

 

 

Foto: bonaldo.it