PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nagrađen inovativni aspirator kompanije Elica

  • Objavljeno:
  • 23.6.2014

Model aspiratora “35CC” kompanije “Elica” dobio je počasnu nagradu na “Compasso d’Oro”, događaju na kome se dodeljuje čuvena nagrada za industrijski dizajn. Ovaj „Design per l'abitare“, odnosno dizajn za život, karakteriše dobar tehnološki sklop i kompaktna veličina, a osmišljen je kao balans inovacije, dobrih materijala, zanimljivih boja i umanjenih dimenzija. Aspirator “35CC” smešten je u kocki širokoj samo 35cm i izgleda kao kombinacija retro i hi-tech uređaja.

 

Nepogrešiv oblik “35CC” je rezultat ukrštanja dve forme u obliku slova C – spoljne, koja je dekorativna i u boji, napravljena od funkcionalnog glatkog ili perforiranog čelika, kao i unutrašnje koja predstavlja “mozak operacije”. Ovaj aspirator dizajnirao je Fabrizio Crisà, a može se instalirati na kuhinjsko ostrvo ili postaviti kao zidna verzija sa filterom ili instalacijama.

 

Četiri LED sijalice od 12 Vati nude vrlo efikasno osvetljenje, dovoljno jako iznad površine za kuvanje, a kontroliše je inovativni elektronski touchpad. Kao rezultat nepokolebljive posvećenosti funkcionalnosti i eksperimentisanju sa inovativnim materijalima, model “35CC” firme “Elica” nudi savršen spoj dizajna i tehnologije, uz nezaobilaznu pažnju posvećenu detaljima.

 

“Compasso d’Oro” je čuvena nagrada za industrijski dizajn, nastala u Italiji 1954. godine. Originalna ideja potekla je od kompanije “La Rinascente” i to iz originalne ideje dizajnera Gio Ponti i Alberto Rosselli.

 

 

Foto: elica.com