PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nagrada za izuzetan dizajn stola Ettore i kreveta Fushimi

  • Objavljeno:
  • 23.2.2018

Drugu godinu za redom, kompanija Pianca primila je nagradu "Good Design", najstariju i najvažniju nagradu u sferi dizajna, i to za krevet Fushimi i sto Ettore koji su predstavljeni na međunarodnom sajmu Salone del Mobile u Milanu.

 

Na 67. izdanju, ovim priznanjem nagrađeni su proizvodi izvrsnog i inovativnog dizajna, a u konkurenciji su se našli projekti iz čak 46 zemalja sveta.

 

Ove godine kompaniji "Pianca" je pripala dupla čast da dva njena proizvoda postanu deo stalne postavke muzeja Chicago Athenaeum, pored stola "Confluence" koji je osvojio "Good Design Award" 2016. godine.

 

Sto inspirisan dečijom igračkom: Ettore, dizajn Calvi Brambilla

 

Inspirisan igračkom iz detinjstva, dizajner Brambilla kreirao je neobičan sto sa centralnom nogarom, koji podseća na predmete za decu sa tegom na dnu koji sprečava da se prevrnu.

 

 

Masivna nogara dodiruje bazu i kreira osećaj lakoće koji je naglašen izborom materijala: uglačana baza reflektuje nogaru i zavarava oko da sto zapravo ne dodiruje zemlju.

 

Skulpturalnim, simboličnim i odvažnim dizajnom, sto Ettore odaje počast vrhunskom dizajneru Ettore Sottsass, vizioneru koji je pomerao granice i tradicionalna pravila estetike.

 

 

 

Krevet Fushimi, dizajn Philippe Tabet

 

Japanska kultura ostavila je snažan utisak na dizajnera Tabeta koji je želeo da kroz svoju kreaciju dočara i  prikaže njenu suštinu i koncept ravnoteže i lakoće po kojoj je ova kultura poznata.

 

Proporcije među elementima kreveta su izbalansirane do savršenstva. Čiste i elegantne linije formiraju ram kreveta koji odaje utisak jednostavnosti i prefinjenosti.

 

 

Foto: Pianca