PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Modularna peć Filipa Starka

  • Objavljeno:
  • 14.9.2016

Iako peći i kamini ne spadaju tradicionalno u fleksibilne kućne uređaje, francuski dizajner Filip Stark predstavio je modularnu ekološku peć "Speetbox" i tako doneo novinu u dizajn grejnih uređaja.

 


   Ekskluzivni retro šporeti

 

   Šporeti na drva nisu izgubili svoj šarm i vraćaju se u naše domove sa vrhunskom tehnologijom i    neodoljivim savremenim dizajnom. Predstavljamo vam četiri modela koja nikoga ne ostavljaju        ravnodušnim.


 

Peć na drva koju je Stark dizajnirao za kompaniju "Speeta", može da se transformiše prema željama kupca kombinovanjem segmenata različitih funkcija. Pored osnovnog elementa za grejanje, funkcije peći se mogu proširiti dodavanjem različitih modula koji se mogu slagati i horizontalno i vertikalno jedan do drugog na nebrojeno načina.

 

 

Možda najinteresantniji je modul ispunjen kamenjem koji akumulira toplotu dok peć greje, a postepeno je otpušta tokom  više od 24 časa kada se peć ugasi. Moduli za skladištenje nude prostor za odlaganje cepanica, knjiga ili dodatne opreme koja se dobija uz peć – lopata za pepeo, četka, hvataljke.

 

 

       

 

Putem aplikacije na pametnom telefonu moguće je kontrolisati temperaturu u prostoriji, distribuciju toplog vazduha, brzinu sagorevanja, osvetljenje, pa čak i pristupiti analizi emisije štetnih gasova.

 

"Prilagodljivost je u osnovi Starkovog koncepta 'Speetbox'. Njegova fleksibilnost dozvoljava svakoj osobi da prilagodi grejnu opremu u domu prema svojim potrebama i željama", navodi se iz kompanije "Speeta".

 

 

 

"Speetbox" poseduje hermetički zatvorenu peć čije je središte izrađeno od čelika. Može da radi i sa i bez električne energije. Peć je energerski efikasnija od konvencionalnih alternativa i proizvodi manje pepela od običnog kamina. Kompanija tvrdi i da su emisije gasova drastično smanjene.

 

 

"Želeli smo da kreiramo nešto više od obične peći na drva. 'Speetbox' je grejni uređaj vrhunskih performansi sa ugrađenom najnovijom tehnologijom kako bi se zadovoljili ekološki zahtevi",rekao je direktor kompanije Guillaume Boutte.

 

Foto: starck.com