PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderni modularni sistemi koji štede prostor

  • Objavljeno:
  • 2.6.2015

 

Modularni nameštaj danas postaje sve popularnije jer je vrlo praktičan i štedi dragoceni prostor, a raznovrsnost sistema koji se proizvode omogućavaju da se multifunkcionalna rešenja prilagode različitim stilovima života.

 

Predstavljamo vam tri rešenja koja na najbolji način demonstriraju kako se malo prostor u nekoliko poteza može transformisati u kutak za spavanje, udoban dnevni boravak, ili, pak, u mini trpezariju.

 

Penelope

 

"Penelope" je sistem koji se sastoji iz kreveta i stola koji se mogu sklopiti i obezbediti maksimalu uštedu prostora. Sto se nalazi ispod duplog kreveta, koji, kada je podignut, omogućuje da se sto raširi. Sistem se transformiše uz pomoć daljinskog upravljača, a mehanizam je u potpunosti sakriven u ramu sistema.

 

 

Kuhinja u kutiji

 

Ova kuhinja, kada nije u upotrebi, u potpunosti "nestaje". Sastoji se iz dva opremljena elementa ukupnih dimenzija 220x124,8x62,3. Velika vrata sa šankom postavljena su na točkiće i mogu se otvoriti i na levu i desnu stranu. Šank je dimenzija 120x60 i može se sklapati. Sa druge strane vrata nalaze se praktične police.

 

Drugi element sadrži sudoperu, indukcijsku ploču, frižider, mašinu za pranje suđa, mikrotalasnu pećnicu i aspirator. Kuhinja je izrađena od materijala koji su otporni na grebanje i plesan i ne propuštaju vodu.

 

 

Multifunkcionalna dnevna soba

 

Najbolji primer koliko ovi multifunkcionalni sistemi mogu da budu praktični jeste dnevna soba u kojoj su iskombinovani "Oslo" i "Giro" sistemi. Tako se prostor od nepunih desetak kvadrata u samo nekoliko sekundi može transformisati u kutak za spavanje, udoban dnevni boravak, ali i u mini trpezariju.

 

"Oslo" je sistem koji čine  dupli krevet na rasklapanje i sofa sa jedinstvenim sedištem i naslonom koji se sklope u kutiju sofe kada se krevet spusti, pa tako nema potrebe da se sofa sklanja. Model "Giro"čini pravougaoni sto čija se ploča presavija. Rasklopljen služi kao trpezarijski sto, a kada se ploča preklopi, "Giro" se može pomoću kružnog mehanizma uklopiti u police.

 

 

Ako vas zanimaju inovativna rešenja koja štede prostor, pogledajte kako izgleda multifunkcionalna kocka koja spaja šest komada nameštaja u jedan, ali i sofa "Moj svet" Filipa Starka koja će obezbediti da vam sve bude pri ruci.

 

Foto: archiproducts.com