PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderna slomljena lampa

  • Objavljeno:
  • 7.5.2014

Na ovogodišnjem “Salone del Mobile” firma Gasling (Gässling) predstavila je zanimljivu „Breaking Bulbs“ lampu koju je Joakim Kristoferson (Joakim Christoffersson) dizajnirao tako da izgleda kao da je uslikana tačno u trenutku kada se sijalica razbija. Kristoferson, vlasnik firme Gasling, osmislio je čak tri varijante ove 3D štampane lampe i sve nose simbolične nazive, prema tome kako izgledaju, odnosno na koji način su „uništene“. Jedna izgleda kao da da je smrskana, druga ispuštena, a treća „upucana“.

 

Materijal od koga su napravljene ove lampe je trajni beli najlonski materijal, veoma lagan, a izdržljiv i pogodan za oblikovanje. Sijalica troši svega 6 W LED osvetljenja, a nova tehnologija 3D štampanja koja se koristi pri izradi ovih lampi sada je u rapidnom porastu. Danas je moguće da se 3D tehnikom štampaju titanijum, nerđajući čelik, keramika i mnogo toga.

 

Prvi model je „Oops I dropped the bulb“, podna ili stona lampa simboličnog naziva „Ups, ispala mi je sijalica“ koja deluje kao razbijena o pod. Ako hoćete da se našalite sa gostima, možete je postaviti tako da deluje kao da vam je ispala.

 

 

Model zidne lampe „Wrecking bulb“ predstavlja „smrskanu sijalicu“. Ova zanimljiva lampa izgleda baš kao da ju je neko rukom smrskao.

 

 

Treći, možda najneobičniji model koji je ova firma predstavila je „Bullet meet bulb“ – sijalica koju je susreo metak. Ova viseća lampa napravljena je tako verno da izgleda kao da je kroz nju prošao metak. Duhovit i lepo izrađen model.

 

 

Foto: gassling.com