PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderna i multifunkcionalna kolekcija Maia Rope

 • Objavljeno:
 • 25.1.2015

Nova kolekcija iz poznate kompanije "Kettal" pod nazivom "Maia Rope" rezultat je evolucije klasične istoimene kolekcije, ali i prepoznatljivog stila dizajnerke Patricije Urkiole. Kolekcija poseduje prirodnu eleganciju i sveden dizajn, a zahvaljujući ručno pletenenim stolicama od mornarskog kanapa i nogarama od tikovine cela kolekcija odiše specifičnom energijom i toplinom.

 

Osnovni cilj kompanije "Kettal" i Patricije Urkiole bio je da se kreira kolekcija koja će odgovoriti na zahteve savremenih kupaca koji sve više tragaju za multifunkcionalnim rešenjima kada je nameštaj u pitanju, pa se tako nova verzija "Maia Rope" savršeno uklopa u enterijer iako ima baštenski izgled.

 

 

Modernistički obrt Patricije Urkiole

 

Talentovana Patricija Urkiola napravila je modernistički obrt na tradicionalnom dizajnu ove kolekcije, pa osavremljena "Maia Rope" dolazi sa opcijom da nogare budu od tikovine, dok je u slučaju originalne kolekcije izrađena od sintetičkih vlakana. Na taj način se originalna kolekcija osmišljena kao "outdoor" nameštaj zahvaljujući intervencijama poznate dizajnerke sjajno prilagođava svakom enterijeru i unosi sofisticiranost i luksuz u vaš dom ili kancelariju.

 

 

Granica između outdoor i indoor nameštaja sve tanja

 

Treba naglasiti i da su se u poslednjoj deceniji desile mnoge promene kod materijala namenjenih baštenskom nameštaju, pa već danas treba zaboraviti plastiku kao osnovni materijal, jer se savremeni materijali namenjeni spoljnoj upotrebi skoro ne razikuju od onih za unutrašnjost doma. O tome svedoče i drugi primeri, kao što je zavodljivi outdoor nameštaj "Paola Lenti" i kolekcija renomiranog proizvođača “Living Divani”.

 

Nova kolekcija za 2015. od kanapa i tikovine (levo) i originalna kolekcija izrađena od sintetičkih vlakana (desno)

 

Ova kolekcija iz kompanije "Kettal" podigla je je upotrebljivost materijala na viši nivo. Materijali su sada presvučeni vodootpornom membranom što kao rezultat ima udobne stolice otporne na kišu, a kompanija je takođe razvila i jedinstveni spektar 3D materijala i tepiha napravljenih ekskluzivno za njihovu kolekciju.

 

 

Ovaj primer najbolje pokazuje da se čak i relativno novi proizvodi, kao što su proizvodi iz 2008. godine iz kolekcije "Maia", aktivno unapređuju i osavremenjuju novim materijalima kako bi se prilagođavali novim potrebama. Napredak je u ovom slučaj izuzetan, a "Kettal" definitivno neće stati na tome, pa se uskoro mogu očekivati nova iznenađenja.  

 

 

Foto: kettal.com

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Top trendovi u uređenju enterijera 2021.

  Skladna i opuštajuća atmosfera u domu? Da, svakako! Dom koji pritom podstiče živost i dobro raspoloženje? Još bolje, zar ne? Otkrivamo vam kako da postignete upravo takav efekat pomoću efektnih komada nameštaja jer upravo spoj spokojstva i živosti karakteriše sve trendove u uređenju enterijera koji će obeležiti 2021. godinu.

  Saznaj više

  photo

  Raskošna kuća za modernu porodicu

  Otvaramo vrata atraktivne kuće nadomak Brisela, vredne 6,74 miliona dolara, koja se prostire na 750 kvadrata. Sa šest spavaćih soba, pet kupatila i odvojenim studiom, dizajnirana je za veliku porodicu koja ceni moderan i atraktivan životni prostor.

  Saznaj više

  photo

  Izvrstan dizajn češkog studija Olgoj Chorchoj

  Od proizvoda vrhunskog dizajna, preko stambenih i poslovnih enterijera, pa do rekonstrukcija istorijskih i industrijskih zgrada, širok je spektar projekata najpoznatijeg češkog studija – Olgoj Chorchoj iz Praga. Predstavljamo vam neke od njihovih najatraktivnijih projekata.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  photo, video

  Ovako bi telefoni mogli izgledati u budućnosti

  Nendo je predstavio apsolutno unikatan dizajn telefona koji se presavija tri puta. Da li će pametni telefoni uskoro izgledati ovako?

  Saznaj više

  photo

  Novogodišnji ambijent u tri šarmantna enterijera

  Bilo da volite svedenu i diskretnu dekoraciju ili praznike ne možete da zamislite bez svetlucavih lampica, sigurni smo da ćete pronaći inspiraciju u jednom od ova tri enterijera dekorisana u novogodišnjem duhu.

  Saznaj više

   

  photo

  Sofisticirani luksuz u Alpima

  Privatna planinska vila smeštena u Kurševelu, jednoj od najpoznatijih skijaških destinacija u francuskim Alpima, savršen je prmer diskretnog i nenametljivog luksuza koji u prvi plan stavlja eleganciju, harmoniju i udobnost.

  Saznaj više

  photo

  Boja godine 2021.

  Krajem svake kalendarske godine, institut Pantone predstavi boju koja će obeležiti celu narednu godinu. Nakon "klasične plave" koja je vladala tokom 2020. godine, u narednoj godini zablistaće dve boje koje nose poruku sigurnosti i nade.

  Saznaj više

  photo

  Pivnica kod Ludog džina

  Ljubitelji piva ovde mogu da dožive avanturističku filozofiju brenda, uživajući u slavlju različitih ukusa piva i nesputanoj kreativnosti vibrantnog okruženja.

  Saznaj više

  photo

  Povratak oblih linija

  Sada, više nego ikad ranije, imamo potrebu da kreiramo opuštenu i bezbrižnu atmosferu unutar naših domova. I upravo je to razlog zašto uređenje enterijera nameštajem, tepisima i rasvetom oblih linija doživljava veliki povratak na svetsku dizajn scenu.

  Saznaj više