PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderna i multifunkcionalna kolekcija Maia Rope

  • Objavljeno:
  • 25.1.2015

Nova kolekcija iz poznate kompanije "Kettal" pod nazivom "Maia Rope" rezultat je evolucije klasične istoimene kolekcije, ali i prepoznatljivog stila dizajnerke Patricije Urkiole. Kolekcija poseduje prirodnu eleganciju i sveden dizajn, a zahvaljujući ručno pletenenim stolicama od mornarskog kanapa i nogarama od tikovine cela kolekcija odiše specifičnom energijom i toplinom.

 

Osnovni cilj kompanije "Kettal" i Patricije Urkiole bio je da se kreira kolekcija koja će odgovoriti na zahteve savremenih kupaca koji sve više tragaju za multifunkcionalnim rešenjima kada je nameštaj u pitanju, pa se tako nova verzija "Maia Rope" savršeno uklopa u enterijer iako ima baštenski izgled.

 

 

Modernistički obrt Patricije Urkiole

 

Talentovana Patricija Urkiola napravila je modernistički obrt na tradicionalnom dizajnu ove kolekcije, pa osavremljena "Maia Rope" dolazi sa opcijom da nogare budu od tikovine, dok je u slučaju originalne kolekcije izrađena od sintetičkih vlakana. Na taj način se originalna kolekcija osmišljena kao "outdoor" nameštaj zahvaljujući intervencijama poznate dizajnerke sjajno prilagođava svakom enterijeru i unosi sofisticiranost i luksuz u vaš dom ili kancelariju.

 

 

Granica između outdoor i indoor nameštaja sve tanja

 

Treba naglasiti i da su se u poslednjoj deceniji desile mnoge promene kod materijala namenjenih baštenskom nameštaju, pa već danas treba zaboraviti plastiku kao osnovni materijal, jer se savremeni materijali namenjeni spoljnoj upotrebi skoro ne razikuju od onih za unutrašnjost doma. O tome svedoče i drugi primeri, kao što je zavodljivi outdoor nameštaj "Paola Lenti" i kolekcija renomiranog proizvođača “Living Divani”.

 

Nova kolekcija za 2015. od kanapa i tikovine (levo) i originalna kolekcija izrađena od sintetičkih vlakana (desno)

 

Ova kolekcija iz kompanije "Kettal" podigla je je upotrebljivost materijala na viši nivo. Materijali su sada presvučeni vodootpornom membranom što kao rezultat ima udobne stolice otporne na kišu, a kompanija je takođe razvila i jedinstveni spektar 3D materijala i tepiha napravljenih ekskluzivno za njihovu kolekciju.

 

 

Ovaj primer najbolje pokazuje da se čak i relativno novi proizvodi, kao što su proizvodi iz 2008. godine iz kolekcije "Maia", aktivno unapređuju i osavremenjuju novim materijalima kako bi se prilagođavali novim potrebama. Napredak je u ovom slučaj izuzetan, a "Kettal" definitivno neće stati na tome, pa se uskoro mogu očekivati nova iznenađenja.  

 

 

Foto: kettal.com