PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Maštoviti svet kućnih predmeta i aksesoara

  • Objavljeno:
  • 31.3.2014

Ovogodišnji sajam „Ambiente“ bio je najuspešniji u poslednjoj dekadi, pa je Frankfurt ugostio čak 144.000 kupaca iz 161 zemlje, dok je više od 4700 izlagača iz 89 zemalja prezentovalo trendove i inovacije za novu biznis sezonu.

 

Najposećeniji do sada, februarski „Ambiente“ se pozicionirao kao najvažniji sajam robe široke potrošnje za kuću predstavljajući četiri trenda koja će dominirati u narednom periodu – „Stunning Temper“, „Subtle Spirit“, „Striking Mind“, „Serene Nature“.

 

Drskost boja

 

Stunning Temper - Vitalni i duhoviti nekonformisti voleće ovaj hiroviti trend. U razdraganoj paleti boja nameštaja dominiraju rezedo, boja mandarine, kajsije, maline i limete, crvena, tirkizna i svetlo siva. Monohromne površine sa plahovitim dizajnerskim rešenjima osvežene su ekstravagantnom dekoracijom i eksperimentisnjem materijalima i formama. U ovom stilu nekonvencionalnost je lozinka. Štrikanje je zastupljeno uporedo sa plastikom, pepito sa tačkama, a energična dekoracija sa reljefnom.

 

 

Diskretna unikatnost

 

Subtle Spirit - Izuzetno rafinirana estetika naglašena je diskretno, a postiže se harmoničan efekat topline i intimnosti. Materijali i rukotvorine su visokog kvaliteta, a dominantne su boja žada, sleza, jele i plavog patlidžana, kao i mat zlatna. Ovako nijansirane površine najbolje ističu stilske eksponate i unikate posebne elegancije. Svetla i aksesoari sa pečatom azijske poezije su ukrasi koji daju očaravajuću  atmosferu. Naglašen je majstorski kvalitet i kombinacija starih tehnika sa novim dizajnom, sa kojima se odlično uklapaju nabori i reljefi, bakarni detalji, koža, svila i fine tkanine.

 

 

Motivi netaknute prirode

 

Serene Nature – Ovaj trend slavi magiju netaknutosti kroz prirodne materijale i jednostavne forme, a propratni detalji naglašavaju skromni šik. Pastelne boje stvaraju bezbrižnu atmosferu, ali zastupljena je i tamno siva, ljubičasta i boja breskve. Kompozicije prirodnog kamena, drveta i plute na inovativne načine glatko kreiraju prelaz između enterijera i eksterijera, ali tako da on ne izgleda rustično, već kultivisano.

 

 

Neobični spojevi

 

Striking Mind - U okviru ovog koncepta naglašene su jasne linije i jarke boje škriljca, duvana, hroma, ali i crna, bela, plava i intenzivno žuta. Linearne šeme se retko koriste, i to uvek kroz bogate kontraste. Nova klasika i strogi originalni dizajn odišu perfekcijom. Kombinuje se neobično – nerđajući čelik, porcelan i plastika, ili čak visoki sjaj sa filcanom vunom.