PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Magija u drvetu kompanije Mitja od sada i u Enviru

  • Objavljeno:
  • 7.11.2016

Salon ekskluzivnog nameštaja i aksesoara "Enviro" nastavlja da obogaćuje svoju ponudu, pa će salon u Bulevaru kralja Aleksandra br. 17 od sada krasiti i vrhunski nameštaj od punog drveta slovenačke kompanije "Mitja".

 

Ova kompanija nastala je iz tri decenije starog porodičnog stolarskog biznisa prepoznatljivog po ručno pravljenim komadima nameštaja koji nastaju kombinovanjem punog drveta sa kožom, vunom, mramorom, bakrom i raznim drugim materijalima.

 

Izrada koja prevazilazi puku površinsku obradu i ispoljava senzibilitet za materijale, zanatlije i dizajnere jedno je od obeležja ovog slovenačkog brenda. O tome svedoči i činjenica da se tradicionalne metode u izradi nameštaja, kao što su savijanje i okretanje drveta, neguju i dan danas, po čemu je kompanija već poslatala prepoznatljiva i na internacionalnom nivou.

 

 

Posebnu draž prepoznatljivim komadima nameštaja ove slovenačke firme donosi svojevrsan spoj već spomenute tradicije i novih ideja. O tome najbolje svedoče prestižna međunarodna priznanja, kao što je "Iconic Award" za 2016. godinu, i to upravo u kategoriji "Inovacije u enterijeru" za barsku stolicu i komodu iz kolekcije "Kalota".

 

"Stvaramo nameštaj sa čvrstim uverenjem da kvalitet života zavisi i od karaktera predmeta koji nas okružuju", ističu u kompaniji "Mitja" filozofiju na kojoj se zasniva svaka kolekcija i svaki komad njihovog nameštaja.

 

 

Kolekcija "Kalota"

 

U kolekciji koja je privukla veliku pažnju na međunarodnom nivou, o čemu svedoči i prestižna nagrada "Iconic Award", nalaze se barska stolica, komoda, dva stola različitog dizajna, stočić za kafu, ogledalo, kao i tri stolice različitih namena: kolonijalna, ovalna i stolica za dnevni boravak. Sve komade karakteriše izrada od punog drvena, vrhunski kvalitet i udobnost, pa će ova kolekcija bez sumnje ispuniti očekivanja čak i najzahtevnijih dizajn sladokusaca. 

 

 

Kolekcija "Coco"

 

Stolice i stolovi za svakodnevnu upotrebu iz ove kolekcije namenjeni su onima koji uživaju u svedenom dizajnu, ali i vrhunskom kvalitetu i izradi.

 

 

Kolekcija "Nika"

 

Tanke i prefinjene površine s jedne strane, grubi i masivni elementi s druge strane, upotpunjeni metalnim elementima koji spajaju dva simetrična dela. Tako bi u najkraćem mogla da se opiše kolekcija "Nika", koja nosi i pečat tradicionalnog kovanja iz Krope u Sloveniji.

 

 

Kolekcija "R"

 

Kolekcija "R" ilustruje jednu od najbitnijih karakteristika kompanije "Mitja": jednostavan dizajn i kompleksnost detalja, što samo dva stola različitih dimenzija iz ove kolekcije veoma verno i ilustruju.