PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Luksuzan eko tuš koji se isplati već nakon dve godine

  • Objavljeno:
  • 13.8.2015

Revolucionaran tuš "Nebia" formira milione mikro kapljica i površinu mlaza sto puta veću od standardnih tuševa, koristeći pri tom čak 70% manje vode. Tako umesto uobičajenih 7,5 litara vode  u minuti, kroz ovaj tuš protekne samo 2,2 litre, a simbolično je poneo ime prema italijanskoj reči za maglu: "nebbia".

 


  Transparentna slavina Axor Stark V 

 

   Transparentna slavina Axor Starck V, koju je dizajnirao Filip Stark osvojila je prestižnu nagradu        Wallpaper Design Awards 2015.

 


   

Glavni grad Meksika, sa 20 miliona stanovnika,  smešten je u regionu bez većih prirodnih izvora vode. Kao vlasnik spa centra u Meksiku, Karlos Gomez Andonaegui (Carlos Gomez Andonaegui), često je strahovao zbog potrošnje vode čija je promenljiva cena značajno uticala na njegovo poslovanje. U želji da pronađe što ekonomičnije rešenje, tokom pet godina je radio sa suosnivačem "Nebie", Filipom Vinterom (Philip Winter), na razvitku tuša koji redukuje potrošnju vode i smanjuje energiju za njeno zagrevanje.

 

 

Prema tvrdnjama proizvođača, ovaj tuš se u prosečnom domaćinstvu isplati nakon dve godine. Na nihovom veb sajtu postavljen je kalkulator na kom možete preračunati koliko možete uštedeti tokom jedne godine.

 

 

Dizajn se sastoji od držača dužine 70 cm koja se podešava po visini, pokretne glave tuša i drške koja se može zakačiti na zid ili držati u ruci. Vrsta mlaza se može podešavati od jačeg do standardnog koji podrazumeva naizmenično propuštanje vode kroz različite rupice različitim brzinama.

 

 

Za sada, "Nebia" tuševi testirani su u lancu teretana "Equinos" i "Apple" i "Google" kampusima. U planu je i izrada modela koji će prikazivati potrošnju vode i energije.

 

 

Foto: Nebia/Kickstarter