PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Lebdeći šatori – raj za kampere 

  • Objavljeno:
  • 22.8.2016

Nema kampera koji se nije susreo sa problemima vlažnog, neravnog ili kosog terena. Revolucionaran dizajn "lebdećih" šatora pružio je rešenje za te probleme i omogućio veću zaštitu od insekata i životinja.

 


   Najbezbedniji šator na svetu

 

   Predstavljamo Heimplanet Mavericks šator koji može da izdrži najteže uslove kampovanja,              uključujući nalete vetra jačine i do 180 km/h, a priprema se za svega 60 sekundi.

 


 

Dizajneri  Alex Shirley-Smith i Kirk Kirchev osmislili su "Tentsile" šatore - najlakše, najmanje i najpraktičnije šatore te vrste. Ove prenosive "kućice na drvetu" se postavljaju poput mreže za spavanje između stabala drveća, a nude udobnost prostranog šatora za tri osobe.

 

 

Za razliku od standardnih šatora, postavljanje je izuzetno jednostavno. Za nekoliko minuta, svega dve potporne šipke uvuku se u poliestersko platno koje se razvuče između tri stabla ili stuba udaljena ne više od šest metara.

 

 

U šator se može ući kroz trouglasti otvor smešten na središnjem delu poda šatora. Sa jedne šatora nalazi se i prozor integrisan u zaštitnu mrežu koji može poslužiti kao ulaz. Trouglasta baza šatora je dodatno ojačana i podeljena je na tri trapezoidne zone za spavanje.

 

 

 

"Tentsile Tree Tents su zamišljeni kao kućice na drvetu koje možete nositi svuda. Naši 'šatori na drvetu' nude neverovatan način da iskusite nov nivo slobode", navodi se iz kompanije.

 

 

Prvi prototipi lebdećeg šatora izazvali su veliku pažnju na internetu. Tim je dizajnirao čak 14 modela pre nego što je "Tentsile Stingray" pušten u proizvodnju.

 

Od tada je predstavljeno još nekoliko modela među kojima je i "Connect" – interesantan modularan model za dve osobe koji se može povezati sa drugim takvim modelima i formirati veliki zajednički šator za šest osoba.

 

 

Kompanija je ekološki orijentisana, pa će za svaki kupljeni šator zasaditi tri drveta.

 

 

Foto: tentsile.com