PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Lavabo kao skulptura od Murano stakla

  • Objavljeno:
  • 5.11.2017

Predmeti od Murano stakla oduvek su bili sinonim za delikatnu eleganciju, ali kada u njihovo kreiranje prste upletu čuveni dizajneri i vrhunske kompanije, čak i običan predmet kao što je lavabo postaje poput zadivljujućeg umetničkog dela.

 

Predstavljamo prelepe kolekcije lavaboa italijanske kompanije "Glass Design".

 

Elegantna kolekcija Arte

 

Kombinovanjem inovativnih tehnika i tradicionalnih načina izrade, nastaju unikatni i prestižni objekti poput lavaboa iz kolekcije "Arte". Modeli 1 i 2 načinjeni su ručno od prozirnog ili opal crnog Murano stakla sa zlatnim nijansama.

 

 

 

 

Druga dva modela iz iste kolekcije takođe su ručno rađena od transparentnog stakla, a spolja su ukrašena nepravilnim volumenima čije se boje prelivaju od crne do akvamarin plave, i od crvene do zlatno žute.

 

 

 

 

 

Moderne kolekcije Vento i Marea

 

Karim Rashid, čuveni dizajner egipatskog porekla, poznat je po svojim inovativnim i apstraktnim dezenima koji odaju utisak kretanja po površini. Kao rezultat saradnje sa italijanskim specijalistima, nastala je nova vrsta ukrasa na modelima "Vento" i "Marea", naročito luksuznim zbog prisustva pravog zlata na dekoraciji.

 

 

 

 

 

Blistavi lavaboi Lumiere i Isola Small    

                                                                               

"Studio Arius" dizajnirao je za kompaniju "Glass Design" sofisticiran komad kupatilskog nameštaja sa kristalnim lavaboom. Crni lakirani ormarić od drveta opremljen je rasvetnim sistemom koji osvetljava lavabo duvanog kristala i ističe njegovu ručno rađenu dijamantsku šaru.

 

 

 

 

LED rasveta osvetljava i impresivni lavabo "Isola Small" dizajnera Alessandra Lenarde, od duvanog Murano stakla, koji postaje još jedan svetlosni izvor i upečatljiv element u bilo kojem kupatilu.

 

 

Foto: Glass Design