PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Lampa srpskog dizajnera u kojoj rastu biljke

  • Objavljeno:
  • 10.1.2016

"The Grasslamp" je inovativna lampa srpskog industrijskog dizajnera  Marka Vučkovića u kojoj se mogu gajiti mikro biljke koristeći samo vodu i LED osvetljenje, bez potrebe za zemljom. Pored toga što ubrzava rast biljaka, štedljivo LED svetlo  može pružiti diskretno i relaksirajuće osvetljenje bilo kojoj prostoriji.

 


   10 najimpresivnijih lustera za 2015.

 

   Na najprestižnijim sajmovima nameštaja, aksesoara i rasvete dizajneri su predstavilii najbolje i        najmodernije modele lustera, a mi vam predstavljamo svetsku Top 10 listu za ovu godinu.

 


 

Vanvremenski dizajn lampe pruža svakoj prostoriji dodir elegancije, a u kombinaciji sa zelenilom unutar nje, uneće prirodu u bilo koji kutak doma. Naučno je dokazano da zelena boja pruža odmor umornim očima, a bavljenje baštovanstvom ima pozitivan uticaj na psihu, slično meditaciji.

 

 

Koncept je nastao 2009. godine iz dizajnerove ideje da napravi jedinstven spoj prirode i tehnologije. Iste godine, lampa je osvojila "DesignandDesign" nagradu, a 2013. i prvo mesto na Beogradskoj nedelji dizajna.

 

 

Ova lampa je zelena u svakom smislu te reči. Pored štedljivog svetla, za izradu lampe korišćena je plastika visokog kvaliteta koju je u potpunosti moguće reciklirati.

 

 

 

 

Lampe su pravljene u čeličnom kalupu, a zatim su ručno sklapane. Dostupna je u dve boje i više modela koji se mogu montirati na zid ili plafon, i kao stona i podna lampa.

 

 

Lampa sadrži i providnu plastičnu kutiju sa poklopcem koja služi kao plastenik koji zadržava vlažnost i na taj način ubrzava rast biljke. Kada biljka dostigne visinu od 2,5 centimetara, poklopac se skida i omogućava joj dalji rast.