PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Lampa koja unosi magiju Meseca u vaš dom

  • Objavljeno:
  • 29.10.2015

Ako ste ikada pogledali u nebo za vreme punog Meseca i poželeli da tu magiju prenesete u svoj dom, sada je to zaista moguće. Tajvanski dizajnerski studio "Acorn" pogledao je daleko u nebo i kreirao "Lunu", prelepu lampu za u obliku Meseca.

 

Sferična lampa izgleda zapanjujuće nalik pravom Mesecu, pa predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje astronomije i noćnog neba, ali joj ne mogu odoleti ni ostali. Lampa zrači difuznom, nežno žutom svetlošću, dok je površina prekrivena tamnim šarama, poput Mesečevih mora. "Luna", međutim, ne daje realan prikaz Meseca i nije topografski tačna. Iako predstavlja umetničku interpretaciju, ni malo ne zaostaje za lepotom pravog Meseca.

 

 

Pored toga što predstavlja pravo umetničko delo, jer se svaka lampa izrađuje i ukrašava rukom, dizajneri ističu i njenu izdržljivost, pa se može staviti na pod, u dvorište ili čak igrati sa njom. Izrađena je od fiberglasa i lateksa i otporna je na vodu i toplotu.

 

 

Lampa dolazi u sedam veličina, od najmanje, prečnika osam centimetara, do XXL "Lune" čiji prečnik iznosi čak 60 centimetara. Stepen osvetljenja se može podešavati u pet nivoa, osim kod najmanje lampe.

 

 

Cena lampe zavisi od veličine i kreće od 75 do 875 dolara. Međutim, ako vam se baš dopala, sada je vreme da je kupite, jer je preko web sajta indiegogo.com možete kupiti po 20 posto nižoj ceni i pri tom učestvovati u kampanji za sakupljanje sredstava za priozvodnju koja traje do kraja oktobra.

 

Pošto je cilj ispunjen i do sada već prikupljeno više od 700.000 dolara, prve "Luna" lampe će se naći u domovima širom sveta već u decembru.

 

 

Mesec je očito nepresušna inspiracija. Ne samo za dizajnere, već i za arhitekte, a o tome najbolje svedoči arhitektonski biser Dubaija.

 

Foto: Acorn Studio