PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Krevet koji nudi zagrljaje

  • Objavljeno:
  • 23.10.2019

Ako vam je dosta samoće, možda vam ovo neobično rešenje može pomoći. "Compression Carpet" je inovativni krevet koji nudi zagrljaje svima koji se osećaju usamljeno.

 

Umetnica iz Los Anđelesa Lucy McRae kreirala je mašinu koja grli u nadi da će u budućnosti tehnologija početi više da doprinosi mentalnoj dobrobiti ljudi. Ovim izumom htela je da ispita da li bi mehanički zagrljaj mogao da pruži utehu ljudima željnim dodira.

 

 

Mašina je ofarbana u nežne tonove ružičaste i braon boje tako da podseća na boju kože i dodatno pruži iluziju ljudskog prisustva. Mekani jastuci kojima je obložena prime telo i obgrle ga u čvrst, ali prijatan zagrljaj.

 

 

Mašina koja grli predstavljena je na "Festivalu nemogućeg" u San Francisku, izložbi čija je tema bila istraživanje odnosa između ljudi i mašina u budućnosti.

 

 

Posetioci festivala imali su priliku da isprobaju njene zagrljaje, a koliko ih je ovaj izum zaintrigirao govori i to da mu nisu odoleli čak ni oni koji pate od klaustrofobije.

 

 

Ovo nije prvi projekat ovakve vrste koji je kreirala McRae. Prethodna kreacija je "Compression Cradle", eksperimentalna mašina koja obgrli telo na malo drugačiji način – kompresovanjem vazduha. 

 

 

Umetnica namerava da stvori niz mašina koje nude zagrljaje ljudima u budućnosti.