PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Klupa za parkove budućnosti

  • Objavljeno:
  • 2.11.2014

Ovaj interesantan izum je delo studenata Masačusets instituta za tehnologiju (Massachusetts Institute od Technology), na čelu sa profesorom Šilom Kenedi (Sheila Kennedyem). Osim primamljivog dizajna koji će dati potpuno novi izgled svakom parku u kojem se nađe, ova klupa je opremljena i solarnim ćelijama, pa će vam omogućiti da napunite sve vaše gedžete dok čitate knjigu ili jednostavno odmarate u parku.

 

I to nije sve. Ova klupa budućnosti svetli i noću, pa može biti i idealno utočište za čitanje omiljene knjige ili rada na laptopu tokom tropskih letnjih večeri jer raspolaže dodatnom baterijom koja se tokom sunčanih sati puni, pa je tokom noći raspoloživa za korišćenje do 12 sati.

 

Autori kažu da je zbog svega toga “Soft Rocker“, kako su ovu klupu nazvali mladi izumitelji sa MIT-a,  idealan za postavljanje u parkove, dvorišta univerziteta i drugih institucija koje imaju zelene površine u svom kompleksu.

 

 

Foto: lesnouvellestechnologies.fr