PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako izgledaju najšarmantniji šatori na svetu

  • Objavljeno:
  • 27.2.2014

Čelnici kompanije Fidl kendi (Field candy) pozvali su četrdesetak talentovanih dizajnera, fotografa, grafičkih dizajnera i ilustratora i predstavili svoju ideju: napraviti šator tako da njegova spoljašnost razbije monotoniju, razveseli okolinu, a vlasniku pruži osećaj da spava u slatkoj kućici kao što je nekad radio u detinjstvu. Svaki od šatora nosi svoju priču, začinjenu s malo humora.

 

Proces izrade ovih šatora trajao je dve godine. Napravljeni su od 100 % poliestera i u potpunosti su otporni na vodu, a konstrukcija je dovoljno jaka da može da izdrži ekstremne vremenske uslove. Aluminijumski držači i klinovi urađeni su specijalnim procesom, manje šetnim za okolinu od postojećih konvencionalnih metoda.

 

Šatori su otporni na vatru prema standarima EU i SAD, izuzetno su laki i uglavnom veličine za dve osobe. Tesetirani su na fleksibilnost i cepanje, imaju visoku UV otpornost, a težina jednog šatora sa torbom je 7,6 kg. Svaki šator je jedinstven i na njemu su upisani lični broj i ime dizajnera.

 

Ovi šatori imaju i vrlo kreativna imena: “Ima mesta za sve“, “Popunjeno“, “Pačvork“, “Univerzum“, “Uđi u sobu“, “Iznenađenje s jagodama“, “Molim malo sira“, “Ožiljak“, “Životinjska farma“, “Kakva lubenica“, “Savršen sendvič“...

 

Tako je Fidl kendi izradu šatora pretvorio u pravu umetnost, pružajući kamperima širom sveta neodoljivo zabavno spavanje pod vedrim nebom.

 

Opširnu priču o najšarmantnijim šatorima na svetu časopis KUĆA STIL je objavio u štampanom izdanju br. 213.

 

 

Foto: fieldcandy.com