PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako izgleda najbolji hotel u 2013. 

  • Objavljeno:
  • 17.2.2014

Prvi put posle stotinu godina u Geštadu u švajcarskim Alpima izgrađen je novi hotel koji se, nakon samo godinu dana rada, okitio prestižnim nagradama. Hotel „Alpina“ osvojio je Evropsku nagradu za dizajn hotela za 2013. godinu u dve kategorije – prvu za dizajn enterijera lobija i javnih mesta u hotelu, a drugu za dizajn enterijera spavaćih soba i kupatila.

 

Gosti hotela slažu se sa žirijem koji je dodelio nagrade smatrajući da je ovo besprekorno, zanosno i luksuzno alpsko mesto, izrađeno u autentičnom stilu. Početni motiv je planinska koliba izrađena od tradicionalnih prirodnih materijala, obrađenih tako da budu vanremenski moderni komadi nameštaja. Rezultat je rustičan i rafiniran izgled hotela „Alpina“ koji pruža privatnost i uživanje u luksuznom ambijentu sa pogledom na alpske glečere i pašnjake.

 

Lobi - prijatan ambijent za druženje i relaksaciju

 

Moderna interpretacija tradicionalnih švajcarskih vrednosti rezultirala je ovim mirnim i ekskluzivnim ambijentom. Enterijer je izrađen od drveta, kože, kovanog gvožđa, livenih gvozdenih lampi, prirodne vune i lana, a veliki broj komada nameštaja je ručno izrađen.

 

Lobi privlači posebnu pažnju. Drvene podne daske su ručno obrađene, a recepcija je izrađena od jasenovog drveta. Sa tavanice se spuštaju osvetljeni stakleni privesci sa ugraviranim švajcarskim stihovima. Vuneni tepisi su ručno tkani, a kao poseban ponos domaćini ističu kamine, izrađene od lokalnog kamena, koje su oblikovale alpske reke. U lobiju na drugom spratu nalazi se impresivna tavanica oslikana u antičkom stilu, zaštitni znak ovog hotela.

 

 

Sobe - Privatnost i hedonizam

 

Sve sobe su različito uređene i drugačijeg su oblika i izgleda. Ukrašene su starinskim drvenim nameštajem i imaju unikatnu tavanicu u stilu klasicizma. Pojedine su ušuškane ispod tavanice, a sve su elegantne i udobne. U uređenju soba i kupatila dizajneri su se poigrali teksturama i paletom zemljanih boja, poput čokoladno braon, a sve su osvežili detaljima u tradicionalnoj crvenoj boji.

 

Među tkaninama dominiraju pleteni kašmir, vuna i lan. Upečatljivi su detalji poput besprekornih ručno izrađenih štepova na tapacirungu, čipkastih senki svetala u kupatilima, duboreza u starom drvetu, ili kože na naslonima i rukohvatima sofa.

 

 

Tradicionalno, a ekstravagantno mesto

 

Spoj starih zanata, prirodnih materijala i modernih ideja rezultirao je ovim nesvakidašnjim mestom. Na jednoj od najglamuroznijih evropskih destinacija gosti hotela „Alpina“ uživaju u privatnosti i relaksaciji, ali i zabavnim sadržajima tokom cele godine. Ovaj hotel slavi prirodu kroz svedeni luksuz besprekornih detalja.

 

 

 

 

Foto: www.hospitality-interiors.net