PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kada kao umetničko delo

  • Objavljeno:
  • 8.3.2015

Kada "The Accademia POP"  kompanije "Teuco" predstavlja savršen spoj mode i dizajna, a ograničena serija u kojoj je proizvedena, ekskluzivna gotovo kao unikatni komadi i dragocena kao pravo umetničko delo, odbacuje tradicionalan koncept luksuza. Kada koju je dizajnirao Carlo Colombo već je osvojila "Reddot" nagradu "Best of the Best 2014" koja se dodeljuje najboljim proizvodima koji su briljirali svojim inovativnim i revolucionarnim dizajnom.

 

Već njena veličina (180x80x59 cm) čini je dominantnim elementom kupatila. Pod klasičnim i postmodernim uticajem, nastali dizajn je spoj gracioznih, senzualnih oblina i zanimljivih pruga, a njena ekspresivnost posebno proističe iz kolorističnog motiva na površini. Ova vrsta dekoracije otvara bezbroj kreativnih mogućnosti koje će odgovarati svakom enterijeru. Kombinacijom umešne izrade i inovativnog materijala, stvorena je kada koja izgleda kao unikatni predmet koji je kreirao umetnik, kao što je slučaj i sa futurističnom Vassel kadom.

 

 

Dizajniranjem ove kade istraživane su postojeće granice inovativnog materijala "Duralight®" koji je patentirala kompanija "Teuco". Ovaj materijal je 100% modularan, što omogućava pravljenje širokog spektra oblika, a kadu čini dugotrajnom i lakom za čišćenje. Jedina stvar o kojoj treba voditi računa i kada je u pitanju ova predivna kada su pet najčešćih grešaka pri uređenju kupatila.

 

Kolekcija "Accademia" deo je veće kolekcije "Autoritratti" koja po prvi put uključuje kolekcije nameštaja i sofisticirane predmete za dekorisanje enterijera, a prelepe kade dolaze u tri ekskluzivne i limitirane verzije:

 

• "POP" - sa originalnim, prugastim dezenom, već je postala ikona najnovijeg trenda;

• "Oro" - sa skupocenom bordurom od 24-karatnog zlata na obodu i nogarama kade;

• "Decori" - ukrašena ugraviranim cvetnim i geometrijskim motivima.

 

 

Photo: teuco.com / archiproducts.com