PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

"Izvrnuti" sto nagrađen prestižnom nagradom

  • Objavljeno:
  • 16.1.2018

Kompanija "Bonaldo" je primila dva važna priznanja: nagradu "Good Design" za neobičan sto "Cop" i počasnu nagradu "Best of Year" za praktičnu fotelju "Eddy". Oba proizvoda, noviteti iz 2017. godine, predstavljeni su na sajmu Salone del Mobile u Milanu.

 

Nagrada "Good Design" ustanovljena je 1950. godine, a dodeljuje je muzej arhitekture i dizajna Chicago Athenaeum, u saradnji sa Evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije. To je jedna od najprestižnijih međunarodnih nagrada za dizajn.

 

Žiri je odabrao projekte i proizvode iz 48 zemalja i nagradio ih za njihovu inovativnost. Među njima se našao i sto "Cop" koji je dizajnirao Roberto Paoli za "Bonaldo".

 

 

Neobičan dizajn stola Cop

                                                                                                                             

U svakodnevnom životu, stolovi služe da se na njihovu površinu postave različiti predmeti. Neobičan dizajn stola koji je kreirao Paoli sadrži dozu šale i ironije. Njegova ploča deluje poput ogledala u kojem su ti isti predmeti izvrnuti i formiraju postolje stola.

 

 

Stilizovani elementi poput flaša, prefinjenih čaša za šampanjac, u raznim oblicima i veličinama, odmah su prepoznatljivi i uočljivi bez obzira na njihov neuobičajen položaj. Postolje dolazi u boji metala, u kombinaciji više nijansi jedne boje.

 

               

 

Ploča stola je neutralan element koji istovremeno predstavlja i površinu koja razdvaja "izvrnuti svet". Dostupna je dva oblika: pravougaona sa zaobljenim ivicama ili kružna, i više materijala: drvo, staklo ili keramika.

 

 

 

Fotelja inspirisana biciklizmom

 

Nagradu "Best of year" dodeljuje američki magazin "Interior Design" kako bi svake godine ukazali na glavne trendove i dizajn projekte širom sveta. Među odabranim kompanijama našla se i "Bonaldo" sa foteljom "Eddy" koju je dizajnirao Alain Gilles.

 

Najnoviji trend koji je zahvatio velike evropske gradove poput Pariza, Berlina, Milana i Londona: vintidž bicikli bez brzina koji asociraju na neko prošlo vreme i nekadašnje legende. Upravo u duhu tog trenda, tvorac fotelje "Eddy", belgijski dizajner Alain Gilles posvetio svoju kreaciju sunarodniku i legendi biciklizma, poznatom pod imenom Eddy Merckx.

 

 

Forma fotelje inspirisana je svetom biciklizma, ali i minimalističkim i svedenim dizajnom starih bicikala.

 

Sedište je dizajnirano da bude ergonomskog oblika i udobno, a upotrebom zasebnih elemenata na ramu, omogućeno je da se kreiraju raznovrsne kombinacije boja i završnica. Nasloni za ruke mogu imati dodatke u vidu praktičnih džepova za odlaganje novina, knjiga, daljinskog upravljača ili sitnica.