PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Italijansko majstorstvo u Enviru

  • Objavljeno:
  • 9.11.2015

Klasika se definitivno vraća na velika vrata. A težnja za romantikom i trajnim vrednostima sve više ostavlja traga i na dizajnu nameštaja. Onog koji se izrađuje ljudskom rukom i srcem, a ne industrijskim mašinama i alatima. Onog koji Francuzi, Italijani i Englezi s razlogom prenose s generacije na generaciju i čuvaju kao svoja porodična nasleđa. Onog koji traje vekovima i koji je, zapravo, mnogo više od običnog nameštaja.

 


   Dizajn poslastice u Beogradu

 

   Pravo iznenađenje za sve ljubitelje top dizajna i vrhunskog kvaliteta pripremio je renomirani            brend ekskluzivnog nameštaja i aksesoara Enviro u svom salonu u Bulevaru kralja Aleksandra        br. 17 u Beogradu. 


 

Stoga je renomirani brend ekskluzivnog nameštaja i aksesoara "Enviro" pripremio vrhunsku klasičnu liniju nameštaja koju krasi prepoznatljiv pečat tradicionalne izrade italijanskih majstora koji garantuje vrhunski doživljaj dragocenih komada. Dovoljno je spomenuti da se u novoj kolekciji nalaze i prava remek-dela čuvenog brenda "Modenese Gastone", koji još od 1818. godine postavlja standardne u svojoj branši, i biće jasno da sve kupce očekuju "slatke muke" pri izboru estetski besprekornog klasičnog nameštaja.

 

Spoj novog i tradicionalnog daje poseban "touch" ovoj komodi ručno izrađenoj od punog drveta. Prodaje ENVIRO.

 

Svoje mesto u ponudi "Envira" našli su i mnogi drugi renomirani italijanski proizvođači koji kupcima pružaju slobodu uređivanja svog doma u raznim stilovima, od Luja XV, preko secesije i art deko stila, pa sve do klasičnih komada sa obradom koja je prilagođena duhu savremenog doba koje karakterišu print, visoki sjaj, bela, crna ili, pak, tirkizna boja.

 

Refleksija visokog sjaja i svetla naglašava boju i oblik bogatog stila Luj XV. Poseban šarm donose vitrina i stočić ručne izrade od punog drveta sa srebrnim listićima. Prodaje ENVIRO.

 

Atraktivnost klasičnog nameštaja ogleda se i u činjenici da omogućava uređenje enterijera u eklektičnom stilu, i to dodavanjem tek ponekog stilskog komada savremenom ambijentu kojim se postiže efekat ravan veštom dodavanju vrednog starinskog broša modernoj haljini.

 

Unikatna ručno rađena komoda od punog drveta presvučena najfinijom tkaninom daje intenzitet i snažan pečat u enterijeru. Prodaje ENVIRO.

 

Poseban šarm donosi elegantan nameštaj za sedenje sa ili bez stilskih drvenih okvira, poput udobnih garnitura punjenih perjem i odmereno ukrašenim kristalima ili besprekorno dizajniranih "Chesterfild" kožnih komada.  

 

Sofa Luj XV koja inspiriše na kreativnost, odiše toplinom i garantuje udobnost. Ručno izrađena od punog drveta, sa jastucima punjenim perjem. Prodaje ENVIRO. 

 

Uostalom, o kvalitetu najbolje svedoči vreme. A vreme je pokazalo da ovakvi stilski komadi nikada ne izlaze iz mode i da su investicija koja nikada ne gubi vrednost. 

 

Delikatne boje, meki oblici i detalji ovom dnevnom boravku daju apsolutnu harmoniju. Dopunjuje ga sofa koja odiše komforom i klasikom u najfinijoj koži. Vitrine, komode, tv element: "Modenese Gastone", Italija. Prodaje ENVIRO.

 

4 osnovna trenda u korišćenju klasičnog nameštaja

 

Ako ste ljubitelj klasičnog nameštaja ili su vas neki od prethodnih  komada uverili da bi konačno trebalo da postanete, verovatno ćete se prvo zapitati kako da ih najbolje i najefektnije koristite u svom domu ili bilo kom drugom prostoru. Stoga vam predstavljamo četiri osnovna trenda koja će vam biti najbolji vodič kako da oplemenite svoj enterijer klasičnim komadima kojima će se ponositi i vaši ukućani i generacije koje će ga naslediti. 


1. Prefinjeni stilovi

 

Veliki povratak prefinjenih  stilova, pre svega Luj XV, XVI i secesije, sve je uočljiviji poslednjih godina. Idealno su rešenje ukoliko želite da unesete toplinu u svoj enterijer, a ključ je u malim stvarima koje čine ovaj stil elegantnim i jedinstvenim. Jedan od najefikasnijih načina da oživite duh romantičnih vremena u svom prostoru jesu upravo pažljivo birani klasični komadi nameštaja.

 

2. Stil Provanse

 

Velika težnja ka nepretencioznoj romantici, čije je najbolje oličenje stil Provanse, postala je jedan od imperativa pri uređenju  domova. Šarm, eklektično kombinovanje, toplina, grube obrade drveta, naglašene patine... Lako se može pretpostaviti da u ovako uređenom enterijeru ne nedostaje toplina i porodična romantika, a sve zahvaljujući nežnim, pastelnim bojama u kombinaciji sa belim tonovima nameštaja, koje u prostor unose autentičan dašak Provanse.


3. Art deko

 

Art deko stil sa svojim svedenim formama, ali jakim izrazom geometrije i naglašene skulpturalnosti, sve češće je inspiracija za dizajnere i enterijeriste.  Sjajan materijal, jednostavne linije i čiste boje koje odlikuju ovaj stil posebno su efektne u kombinaciji sa elegantnim nameštajem, pa će najnovija ponuda "Envira" biti prava oaza uživanja za poklonike ovog stila.

 

4. Originalni klasični komadi

 

Klasični komadi nameštaja sa prefinjenom završnom obradom koja se poigrava bojama i kreativnim printom postale su trend sam po sebi. Efekat koji ostavljaju u svakom prostoru čini ih izuzetno atraktivnim i sve traženijim, pa im se s pravom pridaje sve veća pažnja na tržištu.

 

A da biste osvežili svoj životni ili radni prostor i udahnuli mu dozu romantike ne morate iz korena da menjate celokupan enterijer. Nekada je dovoljno iskoristiti samo komad ili dva dobro odabranog nameštaja. Možda baš nekog iz foto-galerije koja sledi... 

 

 

 

SPECIJALNI SAJAMSKI POPUSTI U NOVEMBRU
 Salon nameštaja ENVIRO, Bulevar kralja Aleksandra br. 17, Beograd
Tel: +381 11 32 20 540     /     Email: office@envirostore.net 

 

Foto: Kuća stil / Enviro