PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Inspirativan dizajn radnih stolova

  • Objavljeno:
  • 27.3.2014

Radni sto je neizostavan komad nameštaja u svakom domu, a može biti neobičan i potpuno prilagođen potrebama korisnika. Dizajneri su tako osmislili modele idealne za dečiju radnu sobu, moderni poslovni kutak, ali i praktični radni deo u minimalističkom enterijeru. Predstavljamo vam tri ideje dizajna radnog prostora potpuno prilagođenog različitim potrebama.

 

1. Za sofisticirane poslovne ljude

 

Kompanija “Uffix” u svom katalogu “Luna” koji je potpisao Pininfarina, predstavio je inovativni oblik stola idealan za minimalistički, visoko elegantan enterijer. Obla prednja strana ovog stola čini da se idealno utapa u enterijer, a ogromna staklena površina čini ga neupadljivim. Strogost dizajna ovog modela preporučuje ga poslovnim ljudima, a pogodan je i za radne sobe i za kancelarije.

 

 

2. Za razvoj dečje kreativnosti

 

“AZ desk” dizajnera Gilama Buveta (Guillaume Bouvet) je sto koji savršeno prati razvoj deteta i njegove potrebe, od najranijeg uzrasta pa do odraslog doba. Ovaj sto se sastoji od okvira na kome stoji i multifunkcionalne površine, koja može biti table za pisanje, ali i radna površina. Trik je u tome da se ovaj sto i stolica idealno prilagođavaju visini onoga ko ih koristi, pa tako na njemu može sedeti trogodišnje dete koje će, kako raste, jednostavnim podizanjem okvira, uvek moći da koristi svoj prvi radni sto.

 

 

3. Minimalistički drveni sto

 

Viktor Klasen (Victor Klassen) kreirao je sto od visoko kvalitetnog drveta dostupan u dve boje – prirodnoj boji drveta i tzv. boji espresa. Ovaj drveni sto je praktičan jer je pričvršćen za zid, pa zauzima vrlo malo mesta. Najupečatljiviji je po svojoj nesvakidašnjoj obloj strukturi, pa je ovaj moderan stilizovani komad nameštaja pogodan za enterijer i doma i kancelarije. Glatke obline odišu jednostavnom elegancijom, pa je rad u ovakvoj atmosferi pravo uživanje.

 

 

Ne zaboravite da od odabira radnog stola može zavisiti i vaša produktivnost, pa pre kupovine dobro razmislite koji stil i dizajn vam najviše odgovara, a inspiraciju svakako možete pronaći u nekom od predloženih rešenja.

 

 

Foto: victorklassen.com / mobiliardi.com / forum-grad.com