PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Inovativni rotirajući suncobrani

  • Objavljeno:
  • 20.7.2016

Atraktivna i gotovo skulpturalna kolekcija "OM" donela je revoluciju u dizajn suncobrana. Španska kompanija outdoor nameštaja "Calma" kreirala je inovativne suncobrane koji se u potpunosti prilagođavaju trenutnim potrebama i svakom prostoru.

 


   Zavodljivi outdoor nameštaj Paola Lenti

 

   Fukcionalnost i elegancija krase ovaj baštenski nameštaj, napravljen da večno traje. Dizajneri       firme mislili su na sve detalje – od dizajniranih lampi i vazni, do outdoor sofa i udobnih fotelja u      trendi bojama, a možda najviše pažnje privlače tende krajnje neobičnih oblika.


 

Specijalan rotirajući mehanizam napravljen od aluminijuma i nerđajućeg čelika omogućuje da se suncobran otvori u potpunosti ili delimično i na taj način pravi različit hlad. Kada je platno sklopljeno, mehanizam se može rotirati za 360° stvarajući efekat vetrokaza kada ima kretanja vazduha.

 

 

 

Ručka na suncobranu podešava i zategnutost platna – od opuštenog, poput tipičnih suncobrana sa Ibice, do potpuno zategnutog. Platno suncobrana dolazi u više boja i materijala.

 

 

Kolekcija "OM" sadrži tri modela suncobrana. Suncobran sa centralnom bazom može se raširiti u potpunosti, zidni dolazi u tri varijante – za uglove od 90, 180 i 270 stepeni, dok se pregradni suncobran širi do 180° i fiksira na pod.

 

 

 

"OM suncobrani spajaju jednostavan i elegantan dizajn sa usavršenom funkcionalnošću. Inovativan rotirajući sistem je izuzetno fascinantan i obezbeđuje lako otvaranje i zatvaranje. Suncobran se može podešavati na mnogo načina i ulepšava svaki prostor. Upotreba visokokvalitetnih materijala osigurava izuzetnu dugotrajnost", stoji u oceni žirija koji je dodelio suncobranima OM prestižnu nagradu za dizajn Red Dot.

 

 

Foto: calma.cat