PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Inovativne slavine Filipa Starka

  • Objavljeno:
  • 15.9.2014

Čuveni dizajner Filip Stark osmislio je elegantni ergonomski dizajn slavina za Axor. Nove slavine omogućavaju uštedu vode i prilagođavanje temperature, a njihov inovativni dizajn oplemenjuje celu Axor Starck Organic kolekciju kupatila.

 

Već na prvi pogled uočava se jednostavnost kupatila i blagi, elegantni oblik i čist dizajn inspirisan prirodnim svetlom. Ali, prava lepota, kao i kod većine stvari, dolazi iznutra. Stark je na ovom projektu sarađivao sa Hansgrohe“ tehničarima na revolucionarnoj tehnologiji spreja koji se sastoji od 90 pojedinačnih mlaznica na slavini.

 

Delikatni vodopad pokriva veću površinu nego konvencionalna slavina, što ga čini i efikasnim i laganim na dodir - daje osećaj veće količine vode dok se istovremeno troši manje. Ova kolekcija postavlja novi standard, jer troši samo 3,5 litara vode u minuti, u odnosu na prosečnu potrošnju od 6 litara, a posebnim podešavanjem može da se podesi na potrošnju od 5 litara u minuti.

 

Dodatno podešavanje temperature na vrhu slavine omogućava lak odabir režima za uštedu energije, dok se topla voda može pojačavati po potrebi.

 

Filip Stark je slavinu iz ove kolekcije potpuno prilagodio korisniku. Osvežavajuće je videti dizajnera koji se bavi rešenjima za vodu, a još je bolje videti kako on uzdiže i unapređuje formu u tom procesu.

Foto: pro.hansgrohe-int.com